LOŠE MU SE PIŠE

Ivan je pred kamerom vandalizirao rimski Koloseum, a sad moli policiju za oprost: ‘To je za zatvorsku kaznu...‘

Ogorčeni turist snimio ga je kako urezuje imena sebe i svoje djevojke u drevnu građevinu i to objavio na internetu

vandaliziranje Koloseuma

 Screenshot Reddit

Instruktor fitnessa iz Ujedinjenog Kraljevstva Ivan Dimitrov (27) kojeg su vidjeli milijuni ljudi diljem svijeta kako nagrđuje 2000 godina star Koloseum u Italiji ispričao se policiji zbog svog bezobzirnog vandalizma.

Ivana Dimitrova (27), koji također koristi ime Ivan Hawkins, zajedno s djevojkom Hayley Bracey (33), javnost je upoznala nakon što ga je ogorčeni turist snimio kako urezuje njihova imena u drevnu građevinu i to objavio na internetu.

Roberto Martina iz talijanske policije rekao je da su njegovi ‘kolege razgovarali s čovjekom te da se on ispričao i iskazao iskreno kajanje zbog onoga što je učinio.‘

"Javio nam se nakon što smo dobili njegov broj mobitela iz hotelske evidencije i ostavili mu poruku da nas nazove. Bio je zabrinut zbog pravnih implikacija i sve mu je bilo objašnjeno", dodao je.

"Rekli smo mu da će mu prijava biti poslana na njegovu adresu u Ujedinjenom Kraljevstvu, a zatim će cijela stvar ići na sud, vjerojatno početkom sljedeće godine, te da će se tamo moći osobno ispričati sudu. Nismo ga pitali zašto je to učinio, to će reći sucu, samo smo mu rekli da je osumnjičen i da je dio istrage. To se ne odnosi na njegovu djevojku, iako bi se tehnički gledano i ona mogla smatrati suučesnicom", objasnio je i nastavio: "Ali opet, o tome će odlučiti tužitelj nakon što završimo s istragom, što ne bi trebalo predugo trajati jer je glavni dokaz izvorni video spomenutog incidenta."

Martina je također otkrio da je Ivan jako uznemiren zbog toga što je učinio, stalno se ispričavao zbog toga, te je zabrinut zbog posljedica njegova ponašanja.

"Objasnili smo mu da bi mogao dobiti između dvije i pet godina zatvora te novčanu kaznu do 15 tisuća eura", rekao je.

Bugarin Dimitrov inače vodi vlastitu tvrtku koja je specijalizirana za fitness te honorarno radi kao dostavljač.

"Krajnje je sramotno i znak velikog nedostatka kulture da turist nagrđuje jedno od najpoznatijih mjesta na svijetu i dio povijesne baštine", rekao je ministar kulture Gennaro Sangiuliano.

Izgrađen u prvom stoljeću nove ere, Kolosej je najveći amfiteatar na svijetu, rimska znamenitost i glavna turistička atrakcija.

Na svom vrhuncu u njemu su se održavale gladijatorske borbe i drugi spektakli, od kojih su mnogi bili brutalni.

Svake godine Kolosej posjeti oko milijun posjetitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:04