ISTRAGA

Ivanka i Donald Jr. Trump odbili svjedočiti o poslovanju svog oca

Ova istraga povezana je s kaznenom istragom Ureda okružnog tužitelja Manhattana o poslovnim praksama Trumpove tvrtke

Donald Trump jr. i Ivanka Trump

 Mandel Ngan/AFP

Donald Trump Jr. i Ivanka Trump, djeca bivšeg američkog predsjednika, odbila su svjedočiti u istrazi o navodnoj prijevari u vezi s poslovanjem tvrtke njihova oca.

Ured državne tužiteljice New Yorka Letitije James predao je pozive 44-godišnjem Donaldu Jr.-u i 40-godišnjoj Ivanki 1. prosinca, uz sudski poziv samom republikanskom predsjedniku.

James je otvorila istragu 2019. tvrdeći da je Trump, prije no što je postao predsjednik, lažirao vrijednost svoje imovine kada je tražio kredite.

Trump je uzvratio tužbom protiv demokratkinje James kako bi blokirao njezinu istragu, optužujući je za "politički progon" i "lov na vještice".

Trumpovi odvjetnici pokušavaju spriječiti da ona ispita njegovu djecu tim "neustavnim zahtjevnom bez presedana“, prenosi BBC.

Ured državne tužiteljice James ispitao je Trumpova sina Erica u listopadu 2020., navodi New York Times.

Ona želi ispitati Trumpove u sklopu istrage kojom se nastoji utvrditi je li Trumpova tvrtka, Trump Organization, manipulirala procijenjenim vrijednostima svojih nekretnina.

Njezina istraga povezana je s kaznenom istragom Ureda okružnog tužitelja Manhattana o poslovnim praksama Trumpove tvrtke, uključujući optužbu da je preuveličala vrijednost nekih svojih nekretnina kako bi dobila zajmove i porezne olakšice. James se toj istrazi priključila u svibnju. Dvije istrage su odvojene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2023 11:19