NOVA VLADA 'VRLO BRZO'

Ivica Dačić bit će novi premijer Srbije: 'Nema povratka u devedesete, zanima me sadašnjost i budućnost!'

Dodao je i da buduća vlada neće biti ni proruska, proamerička, ni prokineska, i da ga zanima samo da ona bude prosrpska
 CROPIX

BEOGRAD - Sutra ću održati sastanak sa SNS, a u sljedećim danima i sa svim drugim strankama sa ciljem upoznavanja s glavnim točkama programa buduće Vlade, što ostavlja mogućnost da nam se priključe i druge stranke, rekao je Ivica Dačić, mandatar za sastav nove Vlade Srbije, novinarima ispred zgrade predsjedništva na Andrićevom vijencu. On je obećao da će vlada biti formirana "vrlo brzo".

- Iz naših razgovora sa SNS i URS dogovorili smo se da će oni podržati i podržavaju ovaj dogovor koji smo danas postigli, a to znači da će podržati mene za mandatara - rekao je Dačić.

On je istaknuo da je otvoren ideji da u tu parlamentarnu većinu uđu i neke druge stranke.

- Svatko tko se bavi politikom razumije da Srbije treba biti jaka, braniti svoje interese, nastaviti putem europskih integracija, i dalje se boriti protiv organiziranog kriminala i korupcije. To su ciljevi koji su zajednički za mnoge političke stranke. Imajući to u vidu, prihvatili smo preuzeti odgovornost da ja budem na čelu vlade Srbije - kazao je Dačić.

- Prihvatio sam odgovornost i stavio se u službu Srbjie, nema povratka u devedesete, ne zanima me "nebeska Srbija", nego sadašnjost i budućnost zemlje. Iako je danas Vidovdan koji ima toliko značenje i simboliku, želio bih danas da Vidovdan ne bude vezan za nebesku Srbiju nego da učinimo sve da, bez mogućnosti da promijenimo prošlost, učinimo sve da promijenimo sadašnjost - poručio je Dačić.

Lider socijalista je dodao da će se kao premijer staviti u službu naroda i građana i da će svoj posao obavljati odgovorno i sa odlučnošću da se svi problemi rješavaju u interesu građana.

Upitan nekoliko puta za eventualni utjecaj Rusije na formiranje buduće vlade, Dačić je rekao kakoje razgovarao sa svima u zemlji i svetu, i da od ni od koga nije dobio niti jedan razlog da ne formira vladu sa SNS.

- Da je bilo tko u svijetu rekao da su Tomislav Nikolić i SNS antieuropske, nikada ne bih ušao u tu vladu, niti bih bio njen premijer. Da je bilo tko u našoj zemlji rekao da je ta politika drugačija u interesima naših naroda, također nikada ne bih prihvatio - naglasio je i dodao da buduća vlada neće biti ni proruska, proamerička, ni prokineska, i da ga zanima samo da ona bude prosrpska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:22