NAPAD NA DIJETE

Iz bijesa 12-godišnjaka pogodila veslom u čelo: ‘Imat će podsjetnik za cijeli život‘

Izričući kaznu u četvrtak, sudac je presudio da napad nije bio rasno motiviran
 Facebook

Fay Johnson (32), izbjegla je zatvor iako je 12-godišnjaku ostao trajni ožiljak nakon što ga je veslom udarila u čelo. Priznala je optužbe za nanošenje tjelesnih ozljeda Antwonu Forrestu kojeg je napala u ožujku prošle godine u Conham River Parku u Bristolu. Zaštitnički majčinski instinkt prelio se u bijes nakon što je njenu kćer pogodio kamen koji su djeca bacala, prenosi Daily Mail.

Dok je Johnson veslala na dasci na rijeci s troje djece, Antwon je bio dio grupe od 30 djece koji su se igrali u parku. Djeca su bacala grude blata i kamenje na one koji su prolazili rijekom na čamcima, daskama za veslanje i u kanuima. Kako sud doznaje, ne postoje dokazi da je Antwon bio među onima koji su gađali prolaznike.

Tužitelj Ehsanul Oarith rekao je da se uzrujana i vidno ljuta Johnson došla suočiti s grupom djece nakon što je pogođena njena daska za veslanje. Jedan od svjedoka vidio je kako se gura nakon čega je veslom udarila Antwona Forresta i napravila mu posjekotinu duboku jedan centimetar.

Zastupajući Johnson koja je tijekom saslušanja plakala, Emma Martin opisala je svoju klijenticu kao očajnički posramljenu. Dodala je da se zaštitnički majčinski instinkt pretvorio u bijes nakon što je njenu kćer pogodio kamen koji je bacio netko od djece, a sad se iskreno kaje zbog svojih postupaka.

Policijski službenici došli su na mjesto događaja nakon primljenih brojnih poziva te su je uhitili no slučaj nije odmah procesuiran. Nakon kampanje Antwonove obitelji, policija je ponovno pregledala slučaj koji su zatim prekvalificirali kao rasno motiviran. Sudac Edward Burgess osudio ju je na četiri mjeseca zatvora, odnosno na šest mjeseci zatvora.

Antwon se suprotstavio Johnson dok je vikala na grupu. - Gurnula ga je, on joj je stavio ruke na ramena i gurnuo je natrag, pa ga je udarila veslom, rekla je odvjetnica.

Izričući kaznu u četvrtak, sudac je presudio da napad nije bio rasno motiviran. Nakon incidenta, Johnson i njena obitelj bili su zlostavljani, a primili su i prijetnje smrću zbog čega su morali preseliti i promijeniti poslove. Zatvorsku kaznu od četiri mjeseca dozvolio joj je da odradi uvjetno uzimajući u obzir njeno uzorno ponašanje prije kaznenog djela.

- Svaki put kad se pogleda u ogledalo tijekom svog odrastanja, imat će stalni podsjetnik na ono što ste mu učinili, rekao joj je sudac.

Osim uvjetne kazne, morala je 13-godišnjaku platiti 500 funti odštete. Antwonova baka Tania Palmer i tetka Antonia Forrest rekle su da ne žele da Johnson ide u zatvor, ali su iznenađene što kazna nije duža. Izrazili su zabrinutost zbog prijetnji koje je obitelj primila i izrazili razočaranost što slučaj nije ranije riješen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:57