DRAMATIČAN RAST

IZ ITALIJE STIGLE NOVE FRAPANTNE BROJKE: U SAMO 24 SATA OD KORONAVIRUSA UMRLO ČAK 168 LJUDI, NAJVIŠE DOSAD Ukupni broj zaraženih prešao 10.000

Brescia
 LaPresse / ddp USA / Profimedia

U Italiji je u protekla 24 sata od koronavirusa umrlo 168 osoba, najviše dosad, čime je ukupan broj preminulih porastao na 631, objavila je talijanska Agencija za civilnu zaštitu.

Jučer je broj mrtvih porastao za 97, dok je Agencija u nedjelju objavila da su preminule 133 osobe.

Također, u protekla 24 sata broj zaraženih osoba je porastao na ukupno 10.149, dok ih je dan prije bilo 9172. To znači da je broj zaraženih u jednom danu porastao za nešto više od 10 posto.

Ukupno se u Italiji od koronavirusa dosad oporavilo nešto više od tisuću ljudi, ali je i njih 877 na odjelu intenzivne njege.

Epidemijom je najpogođenija sjeverna Italija, s 5.791 slučajeva u Lombardiji, 1.533 u Emiliji-Romagni i 856 u Venetu.

U Laciju je broj zaraženih porastao sa 102 u ponedjeljak na 116 u utorak.

Od onih koji su bili zaraženi, u utorak se oporavilo njih 1004 u usporedbi sa 724 dan ranije.

Istovremeno, Slovenija je objavila da zatvara granicu s Italijom i pozvala svoje građane koji se ondje nalaze da se vrate kući, rekao je u utorak premijer na odlasku Marjan Šarec.

Šarec je tvitao da je odluka donesena nakon što je isti potez povukla Austrija. Odluka se neće odnositi na prijevoz robe, objavila je novinska agencija STA.

Dvije zemlje dijele granicu dugačku 232 kilometra.

U Sloveniji je 31 osoba zaražena koronavirusom, šest više nego u ponedjeljak.

Europske države u utorak su postrožile mjere protiv širenja koronavirusa zabranama putovanja, zatvaranjem škola i odgodama javnih događanja.

Austrija je zabranila dolaske iz Italije te je upozorila svoje državljane da ne putuju u tu susjednu državu koja je u potpunosti stavljena u karantenu kako bi pokušala usporiti širenje virusa Covid-19.

Srbijanska vlada također je zabranila dolaske iz Italije, kao i iz dijelova Kine, Južne Koreje, Irske i Švicarske.

Pitovanja iz i u Itlaiju zabranila je i Malta.

Borbi protiv širenja virusa pridružile su se i aviokompanije. British Airways je otkazao sve letove s Italijom u kojoj je dosad preminulo više od 460 ljudi.

Danska je objavila kako će zrakoplovima koji lete iz pogođenih područja biti zabranjeno sletjeti, a Austrian Airlines je prekinuo linije prema Veneciji, Milanu i Bologni.

Njemačka Lufthansa već je otkazala tisuće letova, a njemačko ministarstvo vanjskih poslova savjetuje odgodu putovanja u Italiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:55