OPASNA BOLEST

IZ ITALIJE STIŽU UZNEMIRUJUĆE BROJKE U zadnja 24 sata zabilježen novi crni rekord, od koronavirusa u samo jednom danu umrlo čak 196 ljudi

 AFP

Prema posljednjim podacima, u Italiji je zabillježeno 10.590 oboljelih od koronavirusa. Od te bolesti ukupno je u toj zemlji dosad umrlo 827 osoba, a samo u protekla 24 sata preminulo je 196 osoba, što je najviše u jednom danu dosad, javlja talijanska agencija Ansa.

Istodobno, talijanska policija objavila je kako je razbila veliku mrežu preprodavača zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju koji su na tim proizvodima htjeli ostvariti brzu i pozamašnu zaradu, a vlasti su počele sankcionirati prekršitelje mjera o zabrani kretanja i okupljanja.

Tijekom pretresa koji je policija u utorak obavila u prostorijama trideset tvrtka u dvadesetak općina u okolici Barija, u pokrajini Apuliji, zaplijenjene su zaštitne maske, gel za dezinfekciju i vlažni rupčići u vrijednosti oko 220.000 eura, dodaje državno odvjetništvo u utorak.

"Ta je mreža planirala iskoristiti epidemiju koronavirusa" kojim je u Italiji zaraženo više od 10.000 ljudi, od kojih je više od 600 umrlo.

Čelnici tvrtki u kojima je obavljen pretres talijanski su i kineski državljani.

Istražitelji kažu da su neke ljekarne prodavale maske uz 6.000 posto veću maržu. Kupovale su maske na veliko i "pojedinačno ih prepakiravale u prozirne vrećice".

Talijanska vlada je zabranila sva putovanja koja nisu izričito povezana s poslom ili zdravljem.

Prve kazne su pale u utorak kada je policija prekršajno prijavila 48 osoba koje su na Siciliji sudjelovale na pokopu, prekršivši tako vladine uredbe za suzbijanje epidemije.

Policajci u ophodnji naišli su u srijedu u noći na nezaposlenog 40-godišnjaka koji ih je uvjeravao da je pošao kupiti cigarete, ali kako je bio izvan prebivališta isprika nije uvažena, objavila je agencija AGI.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:43