BRZA AKCIJA U BRAZILU

IZ LABORATORIJA SPASILI 178 BIGLOVA Na njima su testirali lijekove

BIRMINGHAM, ENGLAND - MARCH 11: Beagles sit in their kennels on the fourth and final day of Crufts at the Birmingham NEC Arena on March 11, 2012 in Birmingham, England. During the annual four-day competition nearly 22,000 dogs and their owners will compete for a variety of accolades, ultimately seeking the coveted title of 'Best In Show'. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)
 Getty Images / 2012 Getty Images

ZAGREB - Borci za prava životinja sukobili su se tijekom vikenda s policijom pred laboratorijem u kojem se na jugoistoku Brazila testiraju lijekovi na psima te su oslobodili 178 biglova, javili su brazilski mediji.

U laboratoriju Instituto Royal u Sao Roqueu na biglovima su se provjeravali negativni učinci lijekova.

Policajac Edivaldo Nunes iz policije u Sao Roqueu rekao je novinarima da je u subotu kroz prepreke koje je policija postavila u petak pokušalo upasti petsto aktivista. Po njegovim riječima, među prosvjednicima bilo je i članova anarhističke skupine Crni blok.

"Bacali su kamenje i pokušali zapaliti policijski auto i dva vozila lokalne televizijske postaje", rekao je Nunes i dodao da ih je policija rastjerala suzavcem, ali da ne zna je li tko ozlijeđen ili uhićen.

Nakon što se skupina aktivista odvezla sa psima, ni jedan od njih nije pronađen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 22:15