PLJAČKA U BEOGRADU

Iz Palače Srbije ukradeno 43 tisuće komada vrijednog državnog ordenja, uhićeno više osoba

Prema kaznenoj prijavi, 10 je osoba iz Ureda za odlikovanja u Palati Srbije ukralo državnu imovinu

Palača federacija u Beogradu

 Eyeclick/Imagebroker/Profimedia/Eyeclick/imagebroker/profimedia

Osam je osoba uhićeno zbog sumnje da su opljačkale desno krilo Palače Srbije i iz njega odnijele vrijedno ordenje, piše Nova.rs. Za dvije osobe koje su povezane s pljačkom još se uvijek traga.

"U opsežnoj akciji koju su organizirali Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i Uprava kriminalističke policije, Služba za suzbijanje kriminaliteta lišila je slobode osam osoba J. M. (65), N. A. (63), I. Z. (53), O. P. G. (65), S. S. (44), A. T. (60), A. R. (61) i R. K. (64), dok je za dvije osobe S.H. (52) i S.B. (46) Treće tužiteljstvo podnijelo je sudu prijedlog za raspisivanje potjernica", priopćeno je.

Prema kaznenoj prijavi, 10 je osoba iz Ureda za odlikovanja u Palače Srbije koji se nalazi u desnom krilu zgrade Saveznog izvršnog vijeća (SIV) ukralo državnu imovinu, odnosno 43.000 državnih odlikovanja izuzetno velike vrijednosti. Te se osobe optužene za tešku krađu.

Osumnjičenici su ispitani i svi su iznijeli obrane.

Treće tužiteljstvo podnijelo je sudu prijedloge za određivanje pritvora za četiri osobe te za raspisivanje tjeralice i određivanje pritvora za dvije osobe. Tužiteljstvo je reklo da se kazneni postupak protiv tri osobe može nesmetano voditi.

Krađa ordenja još se uvijek istražuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 02:48