NIJE PREBOLIO PREKID

Iz Temze izvučeno tijelo monstruma koji je svoju bivšu suprugu i njezinu djecu zalio kiselinom

Tijelo je uočila posada broda koji je prolazio u blizini Tower Piera, pristaništa uz Tower Bridge

Police at the scene of an incident near Clapham Common, south London, after a suspected corrosive substance was thrown at a woman and her two young children.,Image: 842287992, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: James Weech/PA Images/Profimedia

 James Weech/Pa Images/Profimedia/James Weech/pa Images/profimedia

Pripadnici londonske Metropolitanske policije u potrazi za Abdulom Ezedijem, osobom traženom u vezi s napadom korozivnom supstancom na majku i njezinu djecu u Claphamu, otkrili su tijelo u rijeci Temzi.

Tijelo je ugledao brod koji je prolazio u blizini Tower Piera, pristaništa uz Tower Bridge, u ponedjeljak oko 16 sati, a jedinica pomorske policije Meta ga je uspješno izvukla. Dok se službena identifikacija čeka, Scotland Yard je naveo kako svi znakovi upućuju na to da je riječ o posmrtnim ostacima Abdula Ezedija.

"Na temelju karakteristične odjeće koju je nosio u vrijeme napada i imovine pronađene na njegovu tijelu, čvrsto vjerujemo da smo pronašli Ezedijevo tijelo", izjavio je zapovjednik Jon Savell. Uspostavljen je kontakt s Ezedijevom obitelji.

Zbog izazova koje predstavlja jaka struja Temze formalna identifikacija pomoću vizualnih sredstava ili otisaka prstiju nije moguća. Mrtvozornik će raditi na alternativnim metodama identifikacije, kao što su DNK testiranje i zubni kartoni, što zahtijeva dulje vrijeme.

Prije toga, 9. veljače, Metropolitanska policija sugerirala je da je Ezedi vjerojatno ušao u rijeku Temzu u blizini Chelsea Bridgea, o čemu svjedoči snimka CCTV-ja koja ga prikazuje kako se naginje preko ograde nedugo nakon napada.

Abdul Shokoor Ezedi (35) je 31. siječnja napao 31-godišnju majku i njezino dvoje djece, koje je ozlijedio korozivnom alkalnom tvari. Identificiran je kao bivši partner žrtve, a motiv za napad vjerojatno je raspad te veze.

Osim toga, stradali su i policajci koji su se odazvali na poziv u pomoć te susjedi koji su im pritekli u pomoć. U međuvremenu se stanje žene poboljšalo i sada je u stabilnom stanju u bolnici. Iako policajci još nisu uspjeli razgovarati s njom, planiraju to učiniti kada ozdravi.

Djeca u dobi od tri i osam godina puštena su kući ubrzo nakon primanja u bolnicu jer su njihove ozljede, srećom, bile puno blaže nego što je to isprva izgledalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:11