POTRESNA PRIČA

IZBODENI DEVETOGODIŠNJI DJEČAČIĆ NA SAMRTI TJEŠIO BRATA 'Uvijek ću te voljeti, nisi ti ništa kriv...'

 Facebook

Američku saveznu državu Michigan potreslo je ubojstvo 9-godišnjaka koji je nožem u ponedjeljak izboden na dječjem igralištu. Michael Connor Verkerke igrao se s dvojicom braće i Jamarionom Lawhornom (12), koji je u jednom trenutku iz nepoznatih razloga izvukao nož i izbo ga.

'Ako mi se bilo što dogodi, ti nisi kriv. Uvijek ću te voljeti', bile su posljednje Connorove riječi koje je uputio jednom od svoje braće dok ga je pokušavao odvesti kući kako bi pozvao pomoć. Otkrio je to njegov prastric Jim Stearns, koji je, kao i cijela obitelj, i dalje u potpunom šoku.

Connor je s bratom uspio doći do kuće, ali odmah se srušio na trijemu. Po njega je stigla hitna pomoć, ali liječnici mu nisu uspjeli spasiti život.

Što je nagnalo mladog Jamariona na krvavi čin, nikome nije jasno. U utorak je izveden pred sud gdje je odvjetnik u njegovo ime kazao da se ne osjeća krivim i zatražio psihološko vještačenje. No, dječak je sucu za maloljetnike kazao da je razumio optužnicu za ubojstvo.

Svjedok Glen Stacy kaže da je radio u vrtu kada mu je prišao mladi ubojica i zatražio mobitel. Pomislio je da dječak želi nazvati roditelje, no ostao je zapanjen kada je čuo da zapravo naziva policiju i priznaje što je upravo učinio.

'Želim umrijeti. Više ne želim biti na ovome svijetu. Dođite po mene, molim vas', navodno je rekao policiji. Kada ga je Glen pitao o tome što je učinio, Jamarion mu je odgovorio da je poludio od previše pilula i zbog činjenice da ga nitko ne voli.

Zatim su obojica pričekali policiju, koja ga isprva nije uhitila pa im je viknuo da dođu po njega i ispružio ruke kako bi mu stavili lisičine.

U srijedu je u Pinebrooku na dječjem igralištu, gdje se dogodio zločin, održano bdjenje za ubijenog Connora. Građani su palili svijeće i izgovarali molitve, a mnogi su na mjesto bdjenja donijeli i plišane medvjediće, kojima se Connor volio igrati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:30