STRAŠNA SMRT

Izgladnjivali su se kako bi spoznali Isusa, pa umrli. Ekshumirano 12 truplo: ‘To nije konačna brojka...‘

Vođa sekte Makenzie Nthenge predao se policiji 15. travnja i u pritvoru je

Makenzie Nthenge

 YouTube

Dvadeset jedno truplo ekshumirano je na istoku Kenije, a riječ je o pripadnicima sekte koji su se, na nagovor vođe koji je uhićen, izgladnjivali kako bi "spoznali Isusa", objavila je policija u subotu.

Od petka ekshumirano je 21 tijelo u šumi Shakahola, rekao je za agenciju AFP policijski izvor koji je želio ostani neimenovan.

"Jedva da smo zagrebli površinu i to naslućuje da ćemo naći još tijela", rekao je.

Jedan od dva policijska izvora kazao je da su među ekshumirana tijela najmanje troje djece.

Vlasti su prošlog tjedna pronašle ostatke četvero pripadnika Međunarodne crkve dobrih vijesti koju je vodio Makenzie Nthenge. Nastavile su pretragu slijedom dojave da bi se ondje mogla nalaziti masovna grobnica.

U bolnicu je prevezeno 11 vjernika - sedam muškaraca i četiri žene od 17 do 49 godina koji su spašeni u šumi Shakahola.

Vođa sekte Makenzie Nthenge predao se policiji 15. travnja i u pritvoru je, gdje je počeo štrajk glađu, prema policijskom izvoru.

Policija je započela istragu kada je primila dojavu da članovi jedne sekte "umiru od gladi kako bi susreli Isusa", a mozak im je ispirao vođa Međunarodne crkve dobrih vijesti Makenzie Nthenge.

Prema lokalnim medijima, Makenzie Nthenge bio je uhićen u ožujku pošto je dvoje djece umrlo od gladi, no zatim je bio pušten na slobodu uz jamčevinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. veljača 2024 16:38