SKANDAL U LANCU BRZE HRANE

'IZGLEDA DA JE BIO JAKO, JAKO ZLOČEST' Cure detalji o aferi koja je prvog čovjeka McDonald'sa koštala posla i basnoslovne plaće

 
Steve Easterbrook
 Chicago Tribune/TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Šogor izvršnog direktora lanca brze hrane McDonald's, Stevea Easterbrooka, koji je dobio otkaz nakon što se ispostavilo da je imao vezu s nekim iz tvrtke, komentirao je njegovo ponašanje rekavši za Daily Mail: ‘Bio je jako zločest.’

Easterbrook (52) iz Watforda održavao je seksualne odnose s kolegicom čime je prekršio politiku firme. Mark Baxter (55), koji je u braku s Easterbrookovom sestrom Joanne rekao je:

- Izgleda da je Steve bio jako zločest. U nedjelju smo čuli da je dobio otkaz. Ne znamo detalje. Moja žena održava kontakt s njim, ali dugo se nismo vidjeli.

Mark, koji ima farmu u Hertfordshireu, rekao je da se Easterbrook razveo od supruge Susie otprilike u vrijeme kad je odselio u Ameriku kako bi preuzeo poziciju izvršnog direktora McDonald'sa 2015. Njihove tri kćeri ostale su živjeti s majkom, u 1,3 milijuna funti vrijednom domu u Buckinghamshireu.

FILE PHOTO: McDonald's CEO Steve Easterbrook demonstrates how ordering is done at a self serve kiosk before a press conference in New York November 17, 2016.  REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo
Shannon Stapleton / REUTERS
Steve Easterbrook

I sam Easterbrook je priznao aferu i rekao da je ‘vrijeme da krene dalje’, i to u mailu koji je poslao zaposlenicima. Napisao je da je napravio veliku grešku kršeći politiku firme, a ured u Chicagu je napustio odmah nakon što se saznalo za vezu. Inače, u McDonaldsu je imao mjesečnu plaću od milijun dolara.

- Ovo je bila pogreška. Kad uzmem u obzir vrijednosti do kojih drži kompanija, slažem se s odlukom odbora da je vrijeme da krenem dalje - napisao je između ostalog.

FILE PHOTO: Steve Easterbrook, CEO of McDonald's Corp., attends the annual Allen and Co. Sun Valley media conference in Sun Valley, Idaho, U.S., July 10, 2019. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo
Brendan McDermid / REUTERS
Steve Easterbrook

Easterbrooku pripisuju zasluge za povećanje profita tvrtke, pojednostavljivanje menija, poboljšanje kvalitete proizvoda i uvođenje više zdravih namirnica i proizvoda, poput salata, svježeg voća i prirodnih sokova.

Odmah je imenovan i Easterbrookov nasljednik, Chris Kempczinski, koji je bio direktor McDonald'sa za Sjedinjene Države. Easterbrook je vodio je McDonald's za Britaniju i Sjevernu Europu prije nego li je u ožujku 2015. postao izvršni direktor i predsjednik cijele kompanije koja ima 38.000 restorana u više od 100 zemalja svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:07