UŽAS U AMERICI

'IZGUBILA SAM DJECU, MUŽA, SVEKRVU, SVEKRA, ŠOGORICU I NEĆAKA' Preživjela nesreću i ostala bez čak devet članove svoje obitelji...

 
 REUTERS

- Izgubila sam djecu, muža, svekrvu, svekra, šogoricu, nećaka. Strašno mi je - rekla je Tia Coleman, jedna od preživjelih koja je u nesreći, u kojoj se na jezeru Missouri potopio turistički brod, izgubila čak devet članova obitelji.

Dodala je kako im je kapetan broda na početku plovidbe rekao da ne trebaju stavljati prsluke za spašavanje pa ih u trenutku kad se brod potopio nitko i nije imao. Da su ih stavili, većina od 31 putnika vjerojatno bi preživjela nesreću.

Ukupno je poginulo 17 putnika pošto se brod potopio zbog nagle jake oluje koja se digla na jezeru Table Rock. Poginuli su bili u dobi od jedne do 70 godina, a kapetan broda preživio je nesreću i zasad je u bolnici. Videosnimke koje su snimili svjedoci s obale pokazuju kako su se dva dijela broda odvojila, jedan je sletio na obalu, a drugi je odnio vjetar dalje na jezero.

Šerif Doug Rader rekao je novinarima kako ne zna jesu li putnici nosili prsluke. Naime, zakon države Missouri nalaže obvezno nošenje prsluka za djecu mlađu od 7 godina, ali to se očito nije poštovalo. Brod je potonuo na dubinu od 24 metra. Zanimljivo je kako je nastavio ploviti, premda je bilo izdano upozorenje o mogućoj oluji, ali vlasnik brodova Jim Pattison rekao je kako su obaviješteni da zapravo nema opasnosti.

Obitelj Coleman inače uopće nije trebala biti na tom brodu. Naime, bili su zastali prije ukrcavanja na drugi brod da se fotografiraju. Osoba zadužena za provjeru karata utvrdila je da bi trebali ići na drugi brod, ali pošto su promijenili karte, ipak su ušli u ovu nesretnu amfibiju. Tia je rekla kako u trenutku više ništa nije vidjela niti čula te da je kad je isplivala na površinu vidjela brod ispred sebe, a spasioci su ljudima bacali pojaseve za spašavanje. Kasnije je saznala da su od cijele obitelji koja je bila na brodu preživjeli samo ona i njezin nećak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:06