U ISTOJ AVIOKOMPANIJI...

Izgubila supruga pilota u avionskoj nesreći, a onda novac potrošila na satove letenja. U nedjelju je poginula i ona

Nakon pogibije supruga ostala je sama s malim djetetom, ali je odlučila da će tuga ostati njezina motivacijska snaga.

Srušeni zrakoplov; Anju Khatiwada

 AFP, Facebook

Kopilotkinja zrakoplova Yeti Airlinesa koji se u nedjelju srušio u Nepalu bila je udovica pilota koji je radio za istu aviokompaniju, a također je poginuo u zrakoplovnoj nesreći prije 16 godina, piše Guardian.

Dipak Pokhrel poginuo je 2006. kada se mali putnički zrakoplov kojim je upravljao srušio nekoliko minuta prije slijetanja.

U padu zrakoplova u nedjelju poginulo je 68 putnika, a za četvero se traga, a riječ je o najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći u 30 godina u toj zemlji.

Anju Khatiwada krenula je 2010. stopama pokojnog supruga.

- Njezin suprug Dipak Pokhrel poginuo je 2006. u nesreći zrakoplova Twin Otter u sklopu Yeti Airlinesa u Jumli. Anju je obuku za pilota platila novcem koji je dobila od osiguranja nakon smrti supruga, rekao je glasnogovornik Yetija Sudarshan Bartaula.

Bila je pilotkinja s više od 6400 sati letačkog staža, a ranije je letjela popularnom turističkom rutom od glavnog grada Kathmandua do drugog najvećeg grada u zemlji Pokhare.

- Bila je odlučna žena koji je slijedila svoje snove i ispunjavala snove svoga supruga, rekao je član obitelji Santosh Sharma.

Nakon pogibije supruga osala je sama s malim djetetom, ali je odlučila da će tuga ostati njezina motivacijska snaga.

Anju se kasnije ponovno udala i dobila drugo dijete dok je gradil karijeru. Prijatelji i obitelj kažu da je obožavala svoj posao.

Tijelo kapetana leta Kamala KC-a je pronađeno i identificirano, no Kathwada još uvijek nije identificirana, ali se strahuje da je mrtva.

- U nedjelju je upravljala zrakoplovom s pilotom instruktorom, što je standardna procedura aviokompanije, rekao je dužnosnik Yeti Airlines koji je osobno poznavao poginulu pilotkinju.

- Uvijek je bila spremna preuzeti bilo koji zadatak. I ranije je letjela za Pokharu, rekao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Spasilačke službe pronašle su obje crne kutije putničkog zrakoplova koji se srušio u nedjelju, a mogle bi pomoći istrazi pri utvrđivanju uzroka pada letjelice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:13