ISPOVIJEST OČAJNOG OCA

‘Izmlatila se čekićem, optužila da sam je silovao i sve objavila na Facebooku. Htio sam se ubiti‘

Jordan Trengove proveo je 73 dana u zatvoru u odjelu za seksualne prijestupnike jer je Eleanor tvrdila da ju je drogirao i silovao

Eleanor Williams

 Facebook

Mladi otac Jordan Trengove (22) pokušao je počiniti samoubojstvo nakon što ga je Eleanor Williams optužila za silovanje. Nakon što je oslobođen optužbi napokon je dobio priliku reći svoje mišljenje o svemu: i dalje ga najviše smeta činjenica da postoje ljudi koji vjeruju da je kriv. Smatra da je zaslužila doživotnu zatvorsku kaznu jer je uništila brojne živote.

Podsjetimo, Eleanor Williams (22) u razdoblju između 2016. i 2020. godine iznijela je niz ozbiljnih optužbi protiv više muškaraca, no ispostavilo se kako su njezine tvrdnje bile lažne zbog čega je ona sad osuđena na osam i pol godina zatvora. Dotična je, naime, lagala kako ju je seksualno iskoristila skupina muškaraca iz Azije, a u svibnju 2020. na Facebooku je čak objavila i fotografije svojih ozljeda uz priču o tome kako su je premlaćivali i trgovali njezinim tijelom. Sporna objava imala je više od 100.000 dijeljenja na društvenoj mreži i potaknula je velike demonstracije u Eleanorinu rodnom gradu Barrow-in-Furness u Cumbriji.

Jordan Trengove proveo je 73 dana u zatvoru u odjelu za seksualne prijestupnike jer je Eleanor tvrdila da ju je drogirao i silovao nakon što su se upoznali u noćnom klubu u ožujku 2019. Navela je da je došao u njezin stan, prijetio joj nožem i napao nju. Ljutiti mještani koji su vjerovali njezinim lažima napali su Trengovea tako što su mu razbili prozor i sprejom ispisali riječ silovatelj na kući.

Trengove je ispričao kako je pokušao počiniti samoubojstvo pred vlastitom majkom nakon što su mještani njegova naselja povjerovali u njene laži.

- Dobivala je toliko podrške i bilo je toliko tuge. Samo sam se htio maknuti od svega - rekao je Trengove za The Sun nakon izricanja presude te dodao da iako je dokazana njegova nevinost i dalje ima želju maknuti se iz tog mjesta.

U emisiji Piersa Morgana bez cenzure na Talk TV-u rekao je da bi Williams trebala dobiti doživotnu zatvorsku kaznu. Objasnio je da mu je odvjetnik rekao da bi se mogao suočiti s 22 godine zatvora ako ga se proglasi krivim za zločine koje mu Williams stavlja na teret, a u drugu ruku, Williams je dobila samo osam i pol godina. U Ujedinjenom Kraljevstvu izvrtanje tijeka pravde može dovesti do kazne doživotnog zatvora, iako stručnjaci kažu da je doživotni zatvor malo vjerojatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2023 22:51