NEOČEKIVANA TRAGEDIJA

IZNENADA JE PREMINULA AUSTRIJSKA PRINCEZA MARIA Umrla je šest dana prije svog 32. rođendana, objavljen je i uzrok smrti

Maria Galitzine sa suprugom
 Facebook

Nasljednica austrijskog monarha Karla I., princeza Maria Galitzine, iznenada je preminula u 32. godini od srčane aneurizme, ostavivši iza sebe dvogodišnjeg sina.

Princeza Maria u proteklom je razdoblju živjela u Houstonu sa svojim partnerom Rishijem Singhom. Umrla je 4. svibnja, svega šest dana prije svog 32. rođendana. Vijest je objavljena u osmrtnicama lokalnih novina gdje je navedeno kako iza nje ostaje sin Maxim, kojeg je čuvala kao kap vode na dlanu.

Prošlog tjedna pokopana je na lokalnom groblju u Houstonu.

Kako piše britanski tabloid The Sun, princeza je rođena 1988. Roditelji su joj ruski aristokrat princ Piotr Galitzine, te austrijska nadvojvoktinja Maria Anna, kćer austrijskog nadvojvode Rudolfa, najmlađeg sina cara Karla I. i njegove supruge Zite. Radi se o posljednjim monarhističkim vladarima Austrije koji su završili u egzilu nakon Prvog svjetskog rata.

Maria je nakon rođenja u Luksemburgu nastavila živjeti u Rusiji, unutarnji dizajn diplomirala je u Belgiji, a karijera ju je odvela u Bruxelles, Chicago i Houston gdje je i preminula. Suprug Rishi Singh jedan je od najpoznatijih kuhara u elitnom hotelu u Houstonu.

Sun navodi kako je bila jedna od šestero djece sa tri sestre - princezana Xeinom, Tatianom i Alexandrom, te dva brata, prinčevima Dimitrijem i Ionnom Teimourazom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:08