MISTERIOZNA SMRT

Iznenada preminuo sin ruskog oligarha i direktora Rosnjefta: ‘Pogledajte samo uzrok smrti, ovo je postao trend...‘

Njegovu smrt otkrio je prognani ruski oligarh i Putinov kritičar, Leonid Nevzlin, primijetivši upis u registar ostavinskih predmeta

Igor Sečin i Vladimir Putin

 Alexei Nikolsky/Tass/Profimedia/Alexei Nikolsky/tass/profimedia

Ivan Sečin, sin direktora ruskog državnog naftnog diva Rosnjefta Igora Sečina, preminuo je 5. veljače u dobi od 35 godina, piše Newsweek.

Smrt Ivana Sečina, koji je radio za Rosnjeft od ožujka 2014., nije bila prijavljena sve dok prognani ruski oligarh i kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina, Leonid Nevzlin nije skrenuo pozornost na upis u nacionalni registar ostavinskih predmeta.

Upis u registar vodi se na Ivana Igoreviča Sečina, rođenog 1989. godine, koji je živio u zgradi koja je bila poznata kao ‘kuća za suradnike predsjednika Putina‘, objavile su nezavisne ruske novinske kuće.

U objavi na Facebooku, Nevzlin, nekadašnji čelnik naftnog diva Yukos, opisao je vijest kao ‘čudnu slučajnost‘.

‘Danas, kada smo se s mojim prijateljima i partnerima prisjetili zašto je počeo rat Kremlja protiv Yukosa, saznao sam da je Igor Sečin upravo izgubio sina. Isti čovjek koji je nas jke tako blatantno napadao i optuživao‘, napisao je.

‘Možda mi nećete vjerovati, ali moje srce je uz oca koji je izgubio dijete. Jednako tako suosjećam s majkom Alekseja Navaljnog, a isto sam posljednjih godina suosjećao s majkom Borija Nemtsova, koja nas je napustila ovaj mjesec‘, dodao je Nevzlin. ‘Moja sućut Sečinovoj obitelji, koja je prisiljena skrivati svoju tugu.‘

Mediji VChK-OGPU, koji navodno imaju povlaštene informacije od ruskih snaga sigurnosti, također su izvijestili o Sečinovoj smrti. Pozivajući se na neimenovani izvor, objavljeno je da se oko 4.30 ujutro 5. veljače Sečin požalio da se osjeća loše i da se guši.

"Kada je hitna pomoć stigla na mjesto događaja, liječnici su mogli samo konstatirati Ivanovu smrt", izvijetio je VChK-OGPU, kasnije dodavši da je uzrok smrti krvni ugrušak. Iako još nije objavljen službeni uzrok smrti Navaljnog, kritičari Kremlja nazvali su taj uzrok smrti novim trendom u egzekuacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 21:04