PLOVILI PREMA GAZI

Izrael presreo brod s propalestinskim aktivistima

Radi se o švedskom brodu "Marianne av Goeteborg" s propalestinskim aktivistima poput izraelskog zastupnika Arapina Bassela Ghattasa i bivšeg tuniskog predsjednika Moncefa Marzoukija koji žele razbiti blokadu Gaze
 YouTube

JERUZALEM - Izraelske snage presrele su ne koristeći silu brod s propalestinskim aktivistima koji su pokušali razbiti blokadu Gaze a potom ga ispratili prema izraelskoj luci u ponedjeljak rano ujutro, objavila je vojska.

"U skladu s međunarodnim pravom, izraelska mornarica zatražila je u više navrata od broda da promijeni smjer", ističe se u priopćenju vojske. "Nakon njihova odbijanja, mornarica je presrela brod u međunarodnim vodama kako bi ga spriječila da razbije blokadu Pojasa Gaze", nastavlja se u tekstu.

Vojna glasnogovornica potvrdila je da se radilo o švedskom brodu "Marianne av Goeteborg" koji pripada "Flotili slobode III", konvoju od četiri broda koji prevozi propalestinske aktiviste koji žele razbiti blokadu, poput izraelskog zastupnika Arapina Bassela Ghattasa i bivšeg tuniskog predsjednika Moncefa Marzoukija.

"Ta flotila nije ništa drugo nego demonstracija hipokrizije i laži koja samo pomaže organizaciji Hamas a zanemaruje sve užase u našoj regiji", izjavio je u ponedjeljak izraelski premijer Benjamin Netanyahu u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 08:39