EKSALACIJA NAPETOSTI

Izrael projektilima napao glavni grad Sirije, oglasio se Iran: Ubili su nam visokog časnika!

To je drugi put ovog tjedna da je Izrael gađao područje oko glavnog grada Damaska, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava

Iranski časnik

 /X

Sirijska vojska priopćila je u petak da je oborila više izraelskih projektila ispaljenih s Golanske visoravni na južni Damask, izvijestila je državna novinska agencija SANA pozivajući se na vojni izvor.

Preko noći su već kružila izvješća o eksploziji u blizini Damaska.

Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava najmanje tri proiranska borca ​​ubijena su u tom napadu u petak u zoru.

Iran je optužio Izrael za ubojstvo visokog iranskog časnika u napadu. Saeed Ali Dadi, dužnosnik Korpusa iranske Revolucionarne garde (IRGC), navodno je ubijen u izraelskom zračnom napadu.

To je drugi put ovog tjedna da je Izrael gađao područje oko glavnog grada Damaska, objavila je ta nevladina organizacija.

Izraelska vojska nije se odmah oglasila.

Izrael je godinama napadao ciljeve povezane s Iranom u Siriji, zemlji u kojoj je utjecaj Teherana porastao nakon što je Iran počeo podržavati predsjednika Bašara al-Assada u građanskom ratu koji je započeo 2011. godine.

Nakon što je palestinska militantna skupina Hamas napala Izrael 7. listopada, Izrael je pojačao napade na ciljeve proiranskih milicija u Siriji, a namjerio se i na protuzračnu obranu sirijske vojske i neke sirijske snage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:08