ODBAČEN PRIJEDLOG

Izrael: ‘U Gazi nastavljamo punom snagom, Hamas ne želi ni humanitarni sporazum ni povratak talaca‘

Hamas pokušava iskoristiti napetosti s Iranom i dovesti do regionalne eskalacije sukoba, priopćio je Mossad

Yahya Sinwar, vođa Hamasa u Pojasu Gaze

 Majdi Fathi/Nurphoto Via AFP

Hamas je odbacio najnoviji prijedlog dogovora o vraćanju izraelskih talaca i Izrael će nastaviti ostvarivati svoje ciljeve u Gazi "punom snagom", priopćeno je iz ureda premijera Benjamina Netanyahua.

U priopćenju izraelske obavještajne službe Mossad, koje je prenio Netanyahuov ured, navodi se da odbijanje prijedloga pokazuje da Hamas ne želi dogovor i pokušava iskoristiti napetosti s Iranom i dovesti do regionalne eskalacije sukoba.

Najnoviji plan primirja tjedan dana ranije u Kairu su na stol stavili posrednici.

Odbijanje prijedloga koje su podnijele tri zemlje posrednice u pregovorima - Sjedinjene Države, Egipat i Katar - pokazuje da vođa Hamasa u Pojasu Gaze, Yahya Sinwar, "ne želi humanitarni sporazum niti povratak talaca", naveo je Mossad u priopćenju.

Sinwar "nastavlja iskorištavati napetosti s Iranom" s ciljem "postizanja eskalacije u regiji", dodaje se u priopćenju objavljenom nekoliko sati nakon dosad neviđenog napada Teherana koji je prema Izraelu lansirao stotine dronova i projektila, ne uzrokujući značajnu štetu.

Izrael će "nastaviti raditi na postizanju ciljeva rata protiv Hamasa svom snagom i prevrnut će svaki kamen kako bi vratio taoce iz Gaze", dodao je Mossad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:21