MASKE I DALJE OBVEZNE

Izraelci formiraju vlastiti "Konvoj slobode" protiv covid mjera: ‘Sloboda ne izgleda ovako‘

Izrael je nedavno prestao tražiti potvrdu cijepljenja za ulazak u restorane, kina, teretane i hotele jer se počeo smanjivati broj zaraženih
 Ronaldo Schemidt/Afp/Profimedia

Stotine vozila kretalo se glavnom autocestom od Tel Aviva do Jeruzalema prije nego što su se vozači zaustavili ispred izraelskog parlamenta u prosvjedu protiv covid mjera po uzoru na demonstracije u Kanadi.

Ostali prosvjednici stajali su na nadvožnjacima i raskrižjima dok je prolazio takozvani "Konvoj slobode". S vozila su se vijorile izraelske i kanadske zastave i transparenti.

"Sloboda ne izgleda ovako", pisalo je na transparentu uz fotografiju djevojke s maskom.

image

"Konvoj slobode u Izraelu"

Ronaldo Schemidt/Afp/Profimedia

Prosvjednici su izvan parlamenta trubili i bubnjali te pozvali na ukidanje ograničenja u pandemiji.

"Svi smo se ovdje okupili zbog slobode. Sva ova svjetina već dvije godine ludi od svih mjera i svih stvari koje nam ne dopuštaju da živimo slobodni kakvi smo rođeni", rekao je Jonathan Deporto (39).

Izrael je nedavno prestao tražiti potvrdu cijepljenja za ulazak u restorane, kina, teretane i hotele jer se počeo smanjivati broj dnevnih zaraza omikronom.

image
Ronaldo Schemidt/Afp/Profimedia

No maske su još uvijek obvezne u javnim zatvorenim prostorima, uključujući škole, trgovine i zdravstvene ustanove.

"Konvoj slobode" u Kanadi od kraja siječnja paralizira prijestolnicu Ottawu. Prosvjedi su predvođeni kamiondžijama koji se protive obveznom cijepljenju, odnosno obveznoj karanteni za necijepljene vozače kamiona koji prelaze granicu. Slični prosvjedi održani su u Francuskoj proteklog vikenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:26