ŠOKANTAN SADRŽAJ

Izraelci izradili stranicu na kojoj su dosad neviđene snimke Hamasovog masakra: ‘Znamo da je ovo teško gledati, ali...‘

Izrael je na službenom profilu na X-u - bivši Twitter - podijelio stranicu s potresnim snimkama masakra koji je počinio Hamas
 Screenshot/Tiktok

Od Hamasovog brutalnog napada na Izrael 7. listopada te masakra i otmica civila, izrađeno je nekoliko internetskih stranica s namjerom da se objedine informacije i educira globalno stanovništvo o detaljima napada. Sada je Izrael je na službenom profilu na X-u - bivši Twitter - podijelio stranicu s desecima stravičnih i potresnih fotografija i video snimki masakra koji je počinio Hamas. Kako javlja The Jerusalem Post, čini se da stranica još u izradi, ali se može koristiti.

Radi se o stranici www.hamas-massacre.net. Upozoravamo da je sadržaj stranice IZNIMNO UZNEMIRUJUĆ.

- Znamo da je to teško gledati, ali još teže žrtvama i obiteljima ovih gnjusnih zločina - napisali su, između ostalog, na službenom profilu države Izrael.

Korisnici stranice mogu vidjeti svjedočanstva objavljena na društvenim mrežama, koja prikazuju masakr tijekom napada na sudionike Nova Festivala i napada na kibuce. Također se mogu naći video zapisi Izraelaca koji su odvedeni u Gazu kao taoci i snimke raketnih napada iz Gaze na civilne ciljeve.

Druga stranica, www.october7.org, fokusirana je na svjedočanstva preživjelih iz prve ruke. Cilj je prikazati svjedočanstvo i, kako se navodi, nepokolebljiv duh preživjelih koji su bili svjedoci strahota 7. listopada.

Stranica sadrži 118 priča za koje kreatori kažu da su "autentične i nelektorirane". Na engleskom su, a neke su prevedene na španjolski i francuski. Priče, prema istaknutom upozorenju same stranice, opisuju "ratne zločine koji uključuju nasilje, silovanje i brutalnost".

Postoji i interaktivna stranica www.oct7map.com na kojoj korisnici mogu vidjeti vizualni prikaz svake ubijene i otete osobe od 7. listopada, uz pojašnjenje događaja tog dana. Prema objašnjenju same internetske stranice, posjetitelje se potiče da je koriste kako bi "posjetili različite stranice, čuli činjenice i svjedočili užasima".

Korisnici mogu listati kroz različite dijelove interaktivne karte. U svakoj fazi, stranica zumira relevantno mjesto na karti koje je obilježeno crvenim točkama koje označavaju ubojstva. Neka su obilježena crnim točkama koje označavaju otete osobe, dok sive točke označavaju nestale ili ozlijeđene. Svaka točka ima naziv pored sebe. Tu je i kratko objašnjenje sa strane za svaki događaj i zbroj ukupnog broja ubijenih, otetih, nestalih i ozlijeđenih.

Sve ove stranice svakodnevno se ažuriraju novim informacijama kako sve više ljudi dolazi sa svjedočanstvima i novim informacijama o tome gdje se nalaze nestale osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:27