ONDJE SU I CIVILI

Izraelci napali bolnicu Al Šifu u Pojasu Gaze: ‘Ubili smo 90 naoružanih napadača, a uhitili 160‘

Snage su eliminirale teroriste i locirale oružje u bolničkom području i pritom izbjegle nanošenje štete, priopćila je vojska

Ranjenici u bolnici Al Šifa u Gazi

 Dawoud Abo Alkas/Anadolu Via AFP

Izraelska vojska priopćila je u srijedu da je ubila oko 90 naoružanih napadača, a uhitila 160 u napadu na bolnicu Al Šifu u Gazi.

Šifa, najveća bolnica u Pojasu Gaze prije rata, jedna je od rijetkih zdravstvenih ustanova koje djelomično rade na sjeveru teritorija. U njoj se nalaze i raseljeni civili.

"Snage su protekloga dana eliminirale teroriste i locirale oružje u bolničkom području i pritom izbjegle nanošenje štete civilima, pacijentima, medicinskim timovima i medicinskoj opremi", priopćila je vojska.

Izraelski napad na bolnicu počeo je u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak. Vojska je priopćila da je poslala specijalne snage uz podršku pješaštva i tenkova, na temelju obavještajnih podataka da bolnicu ponovno koriste naoružani napadači.

Izrael je bio žestoko kritiziran u studenome prošle godine kad su vojnici prvi put upali u bolnicu Al Šifu. Vojnici su ondje otkrili tunele za koje su rekli da ih je Hamas koristio kao zapovjedne i kontrolne centre.

Hamas i medicinsko osoblje poriču da je bolnica korištena u vojne svrhe ili kao utočište borcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:22