UDAR NA SIRIJU

Izraelci raketama sravnili sa zemljom zgradu u Damasku: U napadu ubijeni pripadnici elitne iranske jedinice

Glasnogovornik palestinske organizacije Islamski džihad je za Reuters rekao da nijedan pripadnik njihove skupine nije ozlijeđen

Posljedice bombardiranja Damaska

 Louai Beshara/Afp/Profimedia/Louai Beshara/afp/profimedia

Četiri pripadnika iranske Revolucionarne garde poginula su u subotu u izraelskom raketnom napadu na sirijski glavni grad Damask, uključujući čelnika obavještajne jedinice u Siriji, rekao je za Reuters sigurnosni izvor iz regionalnog prosirijskog saveza.

Tel Aviv dugo bombardira ciljeve povezane s Iranom u Siriji, no te su aktivnosti postale smrtonosnije otkako su militanti palestinske islamističke organizacije Hamas, koju podupire Iran, 7. listopada upali na jug Izraela.

image

Posljedice bombardiranja Damaska

Louai Beshara/Afp/Profimedia/Louai Beshara/afp/profimedia

Sirijski državni mediji su objavili da je zgrada u četvrti Mazzeh u Damasku pogođena u napadu, za koji je vjerojatno odgovoran Izrael, no nisu pružili daljnje pojedinosti. Drugi lokalni mediji u Siriji su rekli da su se eksplozije čule diljem glavnom grada.

Sigurnosni izvor, dio mreže skupina bliskih sirijskoj vladi i njenom važnom savezniku Iranu, rekao je da su višekatnicu koristili iranski savjetnici koji podupiru vladu predsjednika Bašara al-Asada te da je ona sravnjena sa zemljom "navođenim izraelskim raketama".

Iranska državna televizija Press TV je objavila da su dvojica vojnih savjetnika iz Garde ubijena u izraelskom napadu na Damask.

Izrael nije zasad komentirao incident.

Essam al-Amin, šef bolnice al-Mowasat u Damasku, Reutersu je rekao da je njegova bolnica nedavno primila jedno truplo i tri ranjene osobe, uključujući ženu, nakon subotnjeg napada.

Glasnogovornik palestinske organizacije Islamski džihad je za Reuters rekao da nijedan pripadnik njihove skupine nije ozlijeđen u napadu s obzirom na izvješća da su se neki od njih bili u pogođenoj zgradi.

Dvojica pripadnika Garde su poginula u raketnom napadu na Damask u prosincu, a 25. prosinca je ubijen viši savjetnik iz Garde koji je nadgledao vojnu koordinaciju između Sirije i Irana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:05