U JENINU

Izraelska vojska počela napuštati sjever Zapadne obale, ubijen jedan vojnik

Izraelska je vojska objavila i da je iz Pojasa Gaze na Izrael ispaljeno pet raketa, ali su one uspješno presretnute
 Mohammed Abed/Afp

Izraelski vojnik ubijen je u izbjegličkom kampu Jenin, priopćila je u srijedu vojska koja je počela povlačiti svoje snage sa sjevera Zapadne obale nakon dvodnevne operacije velikih razmjera u kojoj je ubijeno 12 Palestinaca.

"Večeras u utorak je jedan dočasnik na borbenoj dužnosti ubijen bojevom paljbom tijekom operacije protiv terorističke infrastrukture u kampu Jenin", priopćila je izraelska vojska.

Dva svjedoka su za agenciju Reuters izjavila da su vidjeli konvoje izraelskih vojnih vozila kako napuštaju Jenin nakon što padne mrak.

"Izraelske trupe započele su povlačenje iz Jenina", rekla je glasnogovornica, ne navodeći više detalja.

Istovremeno je izraelska vojska objavila da je iz Pojasa Gaze na Izrael ispaljeno pet raketa, ali su one uspješno presretnute.

"Pet raketa ispaljeno je iz Pojasa Gaze prema izraelskom teritoriju. Sustav protuzračne obrane IDF-a (izraelske vojske) uspio je presresti svu raketnu vatru", rekla je vojska u priopćenju.

U operaciji koja je počela u ponedjeljak ubijeno je dvanaest Palestinaca, od kojih je najmanje pet boraca, i jedan izraelski vojnik.

U Jeninu, nadlijetanom bespilotnim letjelicama, trgovine su ostale zatvorene u utorak, drugog dana operacije koja je mobilizirala stotine izraelskih vojnika u ovom gradu i obližnjem izbjegličkom kampu.

Palestinski ministar zdravstva Mai al-Kaila nazvao je izraelsku operaciju "agresijom koja prkosi međunarodnom pravu" na tiskovnoj konferenciji u utorak navečer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:46