SNAŽNA PORUKA

Izraelske novine na naslovnoj stranici objavile fotografije djece ubijene u Gazi: ‘Ovo je cijena rata‘

Te dnevne novine su u suradnji s New York Timesom objavile fotografije, dob i priče žrtava starih između 6 mjeseci i 17 godina
Naslovnica izraelskih dnevnih novina Haaretz
 Twitter

Na naslovnici izraelskih dnevnih novina Haaretz objavljene su fotografije 67 palestinske djece i tinejdžera koji su izgubili živote u posljednjim sukobima između Izraela i Pojasa Gaze.

„Ovo je cijena rata“, stoji na naslovnici Haaretza uz portrete ubijenih. Te dnevne novine, najstarije u Izraelu, u suradnji s New York Timesom objavile su fotografije, dob i priče žrtava starih između 6 mjeseci i 17 godina.

Ukupno je u izraelskom bombardiranju ubijeno 254 Palestinca, tvrdi ministarstvo zdravstva Gaze, a četvrtina poginulih su djeca.

Haaretz je priče o ubijenima objavio manje od tjedan dana nakon što je na snagu stupilo primirje kojim je završena posljednja eskalacija sukoba između Palestinaca i Izraela, u vrijeme dok židovskom državom traje politička kriza zbog četvrtog neuspjelog pokušaja premijera Benjamina Netanyahua da formira vladu u posljednje dvije godine.

Palestinci optužuju Izrael da je potaknuo sukobe deložacijama u jeruzalemskoj četvrti Sheikh Jarrah i blokiranjem pristupa vjernicima džamiji Al Aksa u vrijeme islamskih blagdana, dok Izrael svoje napade na Gazu opravdava pravom na obranu od islamističke skupine Hamas.

Izraelska vojska objavila je da je dio djece poginule u Gazi ubijeno krivo usmjerenim raketama palestinskih militanata.

U Izraelu je u sukobu ubijeno 13 ljudi, uključujući 5-godišnje dijete i 16-godišnjaka, prenosi agencija dpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:56