SITUACIJA JE UŽASNA

Izraelske obrambene snage: ‘Ovo je najgori dan u povijesti Izraela, 11. rujna i Pearl Harbor u jednom!‘

Rekao je da je ubijeno 700 Izraelaca, i civila i vojnog osoblja, a ranjeno je više od 2100 ljudi
 Jack Guez/Afp

Glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga, potpukovnik Jonathan Conricus objavio je da je gotovo 48 sati nakon borbe situacija u Izraelu užasna.

Rekao je da se još uvijek vode borbe u južnom Izraelu.

- Naše trupe se i dalje bore.

Conricus je rekao da IDF procjenjuje da je više od 1000 militanata Hamasa ušlo na izraelski teritorij tijekom subote. Rekao je da je ubijeno 700 Izraelaca, i civila i vojnog osoblja, a ranjeno je više od 2100 ljudi. Mnogo ih je teško ranjeno pa se očekuje više smrtnih slučajeva, rekao je.

- Ovo je daleko najgori dan u povijesti Izraela. Nikada prije nije jedna stvar ubila toliko Izraelaca u jednom danu, rekao je i dodao da bi jučerašnji dan za Izrael mogao biti ‘11. rujna i Pearl Harbor zapakirani zajedno‘.

Conricus je rekao da je značajan broj izraelskih civila i vojnog osoblja uzet za taoce i premješten u Gazu. Nije precizirao brojke, no istaknuo je da se radi o velikom broju Izraelaca koji su nasilno odvedeni iz Izraela.

- Na kraju ovog rata Hamas više neće imati nikakve vojne sposobnosti da prijeti izraelskim civilima. Hamas neće moći upravljati Pojasom Gaze, istaknuo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 06:36