VAL NASILJA

Izraelske snage ubile dvojicu palestinskih tinejdžera, Palestinci ubili izraelsku vojnikinju

Porast nasilja na Zapadnoj obali najgori u zadnjih nekoliko godina

Izraelske oružane snage

 Ahmad Gharabli/Afp

Izraelske snage ubile su dvojicu palestinskih tinejdžera na Zapadnoj obali u subotu navečer, dok je u odvojenom palestinskom napadu ubijena izraelska vojnikinja u Jeruzalemu.

Jeruzalemska policija priopćila je da je napadač otvorio vatru na izraelsku kontrolnu točku na ulazu u palestinski izbjeglički kamp Šaufat u predgrađu Jeruzalema.

Ubijena je vojnikinja, objavila je izraelska vojska, a još je jedan zaštitar teško ranjen. Izraelska vojska u potjeri je za napadačem.

Nešto prije toga izraelske snage sigurnosti pokušale su uhititi pripadnika militantne skupine Islamski džihad u Dženinu na Zapadnoj obali. Pritom su naišli na oružani otpor skupine Palestinaca na koju su otvorili vatru.

Palestinsko ministarstvo zdravstva objavilo je da su ubijeni šesnaestogodišnjak i osamnaestogodišnjak, a još je 11 ljudi ranjeno.

Gotovo svakodnevne racije izraelske vojske u Dženinu, uporištu islamskih militanata, naglašavaju koliko se sigurnosna situacija na Zapadnoj obali pogoršala uoči izbora u Izraelu 1. studenoga.

Porast nasilja na Zapadnoj obali najgori u zadnjih nekoliko godina. U posljednjih šest mjeseci ondje je ubijeno osamdesetak Palestinaca.

UN-ov bliskoistočni izaslanik Tor Wennesland kaže da je vrlo zabrinut time i poziva da se situacija smiri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:57