PRIPREME ZA NAJGORE

Izraelski čelnici se zabarikadirali u ratni bunker: Simulirali su izbijanje nove, smrtonosne varijante covida-19

U vježbu su uključeni i civilni i vojni čelnici, pri čemu su se simulirala masovna testiranja, hospitalizacije i policijski sat.

Naftali Bennett

 Gil Cohen-magen

Israelski premijer Naftali Bennett i njegovi viši pomoćnici sklonili su se u četvrtak u ratni bunker tijekom vojne vježbe kojom se simuliralo izbijanje nove, smrtonosne varijante covida-19.

Premijer je cjelodnevnu vježbu "Omega", nazvanu po izmišljenom soju virusa, opisao kao mjeru predostrožnosti kako bi Izrael bio spreman za "svaki scenarij".

Protunuklearni kompleks na brežuljcima Jeruzalema, poznat kao "Nacionalni centar za upravljanje", također je korišten u koordiniranju prvih reakcija na novi koronavirus SARS-CoV-2 u ožujku 2020.

Bunker je izgrađen prije više od deset godina zbog bojazni od iranskog nuklearnog programa i obračuna projektilima s Libanonom i Pojasom Gaze.

U najnoviju vježbu su uključeni i civilni i vojni čelnici, pri čemu su se simulirala masovna testiranja, hospitalizacije i policijski sat.

Izrael će rezultate vježbe podijeliti sa svojim partnerima.

"Izrael je siguran i zaštićen. Kako bi to zadržali i osigurali nastavak normalnog života, moramo nastaviti pomno motriti situaciju i pripremiti se za svaki scenarij", rekao je Bennett.

Izrael je tijekom prva tri vala pandemije uveo stroga zatvaranja,, ali je od početka četvrtog vala u lipnju zadržao gospodarstvo i škole otvorenima, oslanjajući se na cijepljenje i ostale epidemiološke mjere poput nošenja maski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2021 14:03