‘NENAMJERAN‘ UDAR

Izraelski predsjednik o smrti sedam humanitarnih djelatnika: ‘Iskrena isprika. Provodimo istragu‘

Premijer Benjamin Netanyahu je ranije priznao "nenamjeran" udar izraelske vojske na vozila osoblja WCK-a

Isaac Herzog

 Bart Maat/Afp

Izraelski predsjednik Isaac Herzog ispričao se u utorak nakon smrti sedam djelatnika američke nevladine organizacije World Central Kitchen (WCK) ubijenih u Pojasu Gaze u izraelskim udarima.

“Predsjednik Herzog izrazio je duboku tugu i iskrenu ispriku zbog tragične smrti ekipe WCK-a sinoć u Pojasu Gaze i izrazio sućut njihovim obiteljima i voljenima”, navodi se u priopćenju ureda predsjednika u kojem se dodaje da je izraelski predsjednik razgovarao s osnivačem te nevladine organizacije Joséom Andresom.

Herzog je "ponovio predanost Izraela provođenju pune istrage o tragediji koja se dogodila u kontekstu rata protiv terorističke organizacije Hamasa."

Također je "potvrdio predanost Izraela da pruži i poboljša humanitarnu pomoć stanovništvu Gaze", zahvalivši Joséu Andresu i njegovoj nevladinoj organizaciji "na njihovoj predanosti dobrobiti Izraelaca i Palestinaca".

Premijer Benjamin Netanyahu je ranije priznao "nenamjeran" udar izraelske vojske na vozila osoblja WCK-a, nazivajući incident "tragičnim" ali se nije ispričao.

“To se događa u ratu, provjerit ćemo do kraja, u kontaktu smo s vladama i učinit ćemo sve da se to više nikad ne ponovi”, naglasio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 07:03