TEŠKE RIJEČI

Izraelski premijer: ‘Da, mi već napadamo Iran. Zamislite što bi nam mogli učiniti...‘

Netanyahu tvrdi kako se Izrael bori protiv Islamske Republike na tri fronta

Benjamin Netanyahu

 Avi Ohayon (gpo) /handout/Afp/Profimedia/Avi Ohayon (gpo) /handout/afp/profimedia

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kazao je da čini sve što je moguće kako bi spriječio Teheran da dođe do nuklearnog oružja te uvjerava izraelsku javnost da Izrael već izvodi napade na Iran.

- Tko kaže da ne napadamo Iran, mi ih već napadamo - rekao je Netanyahu novinarima u Tel Avivu.

- Iran je glava hobotnice i njegove pipke vidite posvuda unaokolo, od Hutista preko Hezbollaha do Hamasa. Iran stoji iza toga. Zamislite samo što nam Iran može učiniti, mogu nas uništiti - rekao je Netanyahu, prenosi Jerusalem Post.

Netanyahu tvrdi kako se Izrael bori protiv Islamske Republike na tri fronta, na južnim i sjevernim granicama Izraela, kao i na njegovim plovnim putovima.

- Zamislite što Iran može učiniti Bliskom istoku: zauzeti ga, uništiti režime, kontrolirati međunarodne pomorske prolaze, a da ne spominjemo globalnu prijetnju koju predstavlja. Pogledajte što Iran sada radi, kada nema nuklearno oružje. Zato je jako važno da ih spriječimo da nabave nuklearno oružje - rekao je Netanyahu.

Ustvrdio je kako je Izrael pod njegovim vodstvom ‘odgodio proizvodnju iranskog nuklearnog oružja za najmanje 10 godina‘, dodavši da se može učiniti i više, ali da ne želi elaborirati o čemu se radi.

- Dužan sam kao premijer Izraela spriječiti Iran da nabavi nuklearno oružje, ne samo zbog naše sigurnosti i postojanja, već i zbog zaštite cijelog svijeta - zaključio je Benjamin Netanyahu.

Također, Netanyahu je na pitanje o Palestincima rekao kako će pristati samo na dogovor kojim bi Izrael stekao sigurnosnu kontrolu nad cijelim pojasom Gaze, tvrdeći da je ‘to rekao Amerikancima‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:23