ZDRAVSTVENA DRAMA

IZRAELSKI PREMIJER HITNO PREBAČEN U BOLNICU 'Simptomi su se pogoršali, nije do kraja odležao bolest od prije dva tjedna, mora obaviti preglede'

 
Benjamin Netanyahu
 Gali Tibbon/Pool/File Photo / REUTERS

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu (69) primljen je u utorak navečer u bolnicu Hadassah u Jeruzalemu zbog "visoke temperature", priopćeno je iz njegova ureda.

- Premijerov osobni liječnik, doktor Zvi Herman Berkowitz, misli da premijer nije, kao što je trebao, do kraja odležao nakon bolesti od koje se razbolio prije dva tjedna, pa su se simptomi pogoršali, ističe se u priopćenju.

Doktor Berkowitz je odlučio da premijer u ovim okolnostima treba obaviti preglede u bolnici Hadassahu, dodaje se u tekstu, bez drugih pojedinosti.

Netanyahuov ured ne navodi hoće li premijer prenoćiti u bolnici ili će se vratiti u svoju rezidenciju u Jeruzalemu.

Izraelski mediji javljaju da su premijera u bolnicu prebacili hitno, ali citiraju i njegove neimenovane suradnike koji upozoravaju da stanje nije kritično da bi mu trebalo tražiti zamjenu. Za srijedu je najavljen sastanak užeg vladinog kabineta i zasad nema govora o njegovom otkazivanju, a ako se na njemu Netanyahu i ne pojavi, mijenjat će ga ministar Avigdor Lieberman.

Iako nema službenih detalja o Netanyahuovoj bolesti, ugledni Haaretz navodi da je riječ o problemima s grlom, koji su možda zbog neadekvatnog tretmana prerasli u upalu pluća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:37