TIJEKOM NOĆI

Izraelski raketni napad na Homs: Ozlijeđeno troje civila, zapalila se benzinska, gorjeli kamioni i gorivo

Izraelski projektili uništili su skladište streljiva u vojnoj zračnoj luci Dabaa, koje je pripadalo libanonskom Hezbolahu

Izraelski napad na Homs

 Twitter Screenshot/

U izraelskom raketnom napadu, izvedenom u noći s petka na subotu, ozlijeđeno je troje civila u blizini Homsa u središnjoj Siriji, javili su sirijski državni mediji.

"Izraelski neprijatelj izveo je zračni napad s nekoliko projektila koji su dolazili iz smjera sjevernog Libanona, gađajući nekoliko položaja u blizini grada Homsa", izvijestila je službena agencija SANA.

"Troje civila je ozlijeđeno, civilna benzinska crpka se zapalila, a izgorjelo je više spremnika goriva i kamiona", dodala je agencija, dodajući da je sirijska protuzračna obrana presrela neke od projektila.

Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava (OSDH), organizaciji sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu i širokom mrežom izvora unutar Sirije, "izraelski projektili uništili su skladište streljiva u vojnoj zračnoj luci Dabaa, koje je pripadalo libanonskom Hezbolahu".

Bez izvješća o žrtvama, OSDH je izvijestio o "snažnim eksplozijama" i požarima.

Od početka sukoba u Siriji 2011. Izrael je pokrenuo stotine zračnih napada, uglavnom ciljajući na snage koje podupiru Iran i Hezbolah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:47