'TRETMAN LIJEČENJA'

Izronio skandal u Nizozemskoj: CRKVA KASTRIRALA najmanje deset zlostavljanih dječaka zbog 'ogovaranja' svećenika!

Najmanje deset maloljetnih dječaka kastrirano je od strane nizozemske crkve u periodu pedesetih godina 20. stoljeća. Kao razlog ovog monstruoznog čina navodi se opasnost od homoseksualnosti koja je navodno prijetila dječacima

Nizozemsku potresa još jedan skandal vezan za seksualno zlostavljanje unutar Crkve. Naime, najnoviji izvještaji dostupni javnosti otkrivaju šokantne podatke: najmanje 10 maloljetnih dječaka kastrirano je od strane nizozemske katoličke crkve pedesetih godina 20. stoljeća. Kao razlog ovog monstruoznog čina navodi se opasnost od homoseksualnosti koja je navodno prijetila dječacima. Nizozemski novinar Joep Domen otkriva deset slučajeva kastracije među kojima i slučaj Henka Heithuisa koji je kastriran kao maloljetnik zato što je policiji prijavio seksualno zlostavljanje od strane svećenika, a koje je trpio dok je živio u katoličkom internatu. Iako su svećenici bili osuđeni za zlostavljanje, dječak je unatoč tome bio prebačen u katoličku bolnicu na kiruršku kastraciju koja je navodno trebala biti 'tretman liječenja' od homoseksualnosti. Naravno, Heithuis je bio kažnjen za 'ogovaranje' svećenika.

Izvještaji također otkrivaju službene sastanke održane u 1950-tim iz kojih se vidi da direktori katoličkih institucija diljem Nizozemske nisu željeli da roditelji budu uključeni u donošenje odluka vezanih za kastraciju njihove maloljetne djece. Također su potvrdili da su vladini dužnosnici bili prisutni na nekim od sastanaka na kojima se raspravljalo o kastraciji.

Prema posljednjim izvještajima Deetman povjerenstva osnovanog 2010. godine zaključeno je da se broj zlostavljane djece u katoličkim institucijama Nizozemske kreće između 10 i 20 tisuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:28