LED OKOVAO SRBIJU

Izvanredno stanje u susjedstvu: Čitavu noć trajala akcija spašavanja ljudi koji su ostali zameteni u snijegu

U subotu je mokar snijeg padao u zapadnoj Srbiji, da bi tokom noći prešao na jugoistok zemlje, rušeći elektrodistribucijske stupove

Akcija spašavanja u Srbiji

 Screenshot/INSTAGRAM

Zbog snježnog nevremena na području Vranja na jugu Srbije proglašeno je izvanredno stanje, više mjesta je bez struje, a spasilačke ekipe morale su evakuirati putnike iz autobusa zametenog u snijegu. Tanjug je javio da je dramatična akcija evakuacije putnika iz autobusa trajala cijelu noć. Vatrogasci su izvukli 24 osobe, objavio je MUP. Vranjske novine prenose da je snijeg blokirao autobus s radnicima Rudnika "Grot". Jednoj osobi pružena je hitna medicinska pomoć.

Evakuirani su putnici iz autobusa na relaciji Vranje-Kriva Feja, kod mjesta Sokolovac. Radio televizija Srbije javlja da su u ivanjičkom kraju iz snijega spašene dvije osobe.

Mokar snijeg je uz udare vjetra obarao električne stupove, a najveći problemi su u području Ivanjice i Svrljiga. Spasilačke ekipe također su iz automobila u mjestu Dobri Do evakuirale dvije osobe te jednog muškarca kod sela Jasenova, na putu između Ivanjice i Nove Varoši. Evakuiran je i jedan stanovnik mjesta Kovilje, javlja Nova.rs.

Elektrodistribucija Srbije objavila je da sve dežurne ekipe rade cijeloga vikenda na uspostavljanju stabilnog napajanja električnom energijom u planinskim dijelovima Srbije, koje je pogodila mećava. U subotu je mokar snijeg padao u zapadnoj Srbiji, da bi tijekom noći prešao na jugoistok zemlje, rušeći elektrodistribucijske stupove.

Izvanredno stanje proglašeno je u općini Vranjska Banja, zbog neprohodnih puteva odsječena su čitava sela. Izvanredno stanje proglašeno je i na teritoriju općine Sjenica, prenose srpski mediji.

Zbog velikih snježnih padalina tijekom subote i u noći na nedjelju proglašeno je izvanredno stanje u ruralnom dijelu općine Vranje, kako bi se olakšala evakuacija stanovnika i probijanje prolaza kroz snježne nanose. U kratkom roku napadalo je oko 50 centimetara snijega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:29