UŽAS NA SEJŠELIMA

Izvanredno stanje u tropskom raju: Eksplozija izazvala poplave, oštećen i aerodrom, ništa ne radi!

Oštećena je međunarodna zračna luka, zatvorene su škole, dok bolnice rade samo za hitne slučajeve
 Twitter

Na Sejšelima je proglašeno izvanredno stanje nakon eksplozije u industrijskoj zoni na najvećem otoku Mahé i poplave koja je uslijedila. Eksplozija je sravnala sa zemljom poslovne zgrade i uništila obližnje stambene objekte, ostavljajući za sobom trag razaranja duž istočne obale otoka, prenosi BBC.

Wavel Ramkalawan, predsjednik Sejšela, naredio je građanima ostanak kod kuće. U eksploziji koja se dogodila u dva ujutro po lokalnom vremenu ozlijeđeno je nekoliko ljudi, a nekolicina ih je morala biti evakuirana iz domova. Eksploziv je bio pohranjen u četiri kontejnera u građevinskoj tvrtki i tvrtki za vađenje kamena.

Oštećena je i međunarodna zračna luka iako se nalazi na udaljenosti od četiri kilometra, zatvorene su škole, dok bolnice rade samo za hitne slučajeve.

- Međunarodna zračna luka Sejšela još uvijek radi kao i trajektne linije između otoka, stoji na službenom profilu zemlje na X-u.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva savjetovala je svojim građanima na otoku Mahé da do daljnjeg ostanu u kućama. Iznimno jaka kiša tijekom noći uzrokovala je poplave i klizišta, stavljajući tako timove za hitne intervencije pod dodatni pritisak.

Tri su osobe poginule kad su im uništeni domovi. Zbog poplava otpadne vode otječu u ocean pa se ljudima savjetuje da ne plivaju. Ramkalawan je za nacionalnu televiziju nazvao katastrofe velikom nesrećom i apelirao na građane da pokažu solidarnost s onima koji su nastradali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:47