TRAGIČNA SUDBINA

IZVOR IZ UN-a 'Jedna bosanska tinejdžerka koja je otišla u džihad u Siriji je mrtva, a druga je nestala'

 Foto: Facebook

Jedna od dvije bosanske tinejdžerke koje su regrutirane od strane Islamske države je mrtva, dok je druga nestala, tvrdi stručnjak Ujedinjenih naroda David Scharia.

Za Sabinom Selimović (15) i Samrom Kešinović (16) tragaju obitelji i tajne službe Austrije i Sirije još otkad su iz Beča pobjegle u džihad u Siriji u travnju ove godine.

Visoko rangirani stručnjak Antiterorističkog odbora Vijeća sigurnosti UN-a (CTED) David Scharia iznio je izraelskim medijima tvrdnje da je jedna djevojčica mrtva, a da je druga nestala, prenosi srpski Blic.

- Nedavno smo dobili informaciju da su dvije petnaestogodišnjakinje bosanskog porijekla pobjegle iz Beča u Siriju. Regrutirala ih je Islamska država, a za njima tragaju obavještajne službe obje zemlje. Smatramo da je jedna od njih dvije poginula tijekom borbi u Siriji, dok je druga nestala, kazao je Scharia za izraelski Ynet no nije precizirao koja je mrtva, a koja nestala.

Austrijski mediji nedavno su pisali o tome kako su se djevojčice pokajale zbog svoje odluke i kako su poručile roditeljima da se žele vratiti kućama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:18