CASANOVA U VLADI CRNE GORE

‘Ja nacionalist?! Pa bivša mi je Francuskinja, prije nje Indonežanka, onda muslimanka, zatim Japanka, pa budistkinja...‘

Francuskinja, Indonežanka, muslimanka prije toga, Japanka, budistkinja, Kineskinja, komunist, nizao je Milojko Spajić

Milojko Spajić

 Screenshot/TWITTER

Ministar financija i socijalne skrbi u vladi Crne Gore, Milojko Spajić, postao je hit na društvenim mrežama nakon što se na originalan način pokušao obraniti od optužbi za nacionalizam.

Velika bura digla se, naime, u crnogorskoj javnosti nakon govora ministrice obrazovanja, Vesne Bratić, na prosvjedu u Podgorici. Ona je tad, aludirajući na nacionalnu pripadnost pojedinih ministara i političara, izjavila kako "s njima neće biti moguće potpisati Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve", prenosi portal Direktno.rs.

Spajić je zatim, na radnom doručku s novinarima, komentirao govor svoje kolegice posluživši se urnebesnom argumentacijom, koja je nasmijala sve na društvenim mrežama.

- Francuskinja, prije toga Indonežanka, muslimanka prije toga, Japanka, budistkinja, prije toga Kineskinja, komunist... Ja ne mogu zamisliti kontekst u kojemu bih se ja mogao poistovjetiti s bilo kakvim radikalnim nacionalističkim stavovima - nabrojao je Spajić nacionalnosti djevojaka s kojima je bio, što je predstavio kao ključni dokaz toga da nije nacionalistički orijentiran.

Inače, Spajić je na Osaka sveučilištu u Japanu studirao na japanskom jeziku kao stipendist Vlade Japana. U okviru razmjene, studirao je i na kineskom tehničkom sveučilištu Xinghua. Zvanje magistra stekao je, također kao stipendist, u Francuskoj na HEK biznis sveučilištu, koji je po nekim istraživanjima među vodećima u Europi. Otud valjda i brojne Spajićeve djevojke različitih nacionalnosti, piše Direktno.rs.

U njegovo bogato ljubavno iskustvo nema sumnje, a je li Spajić ovime uspio uvjeriti javnost da nije nacionalist, prosudite sami.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. prosinac 2023 11:05