svadba na ljeto

Jacinda najavila vjenčanje s dugogodišnjim partnerom: ‘Prestara sam za djevojačku zabavu...‘

Jacinda Ardern bila je zauzeta planiranjem odgovora Novog Zelanda na pandemiju pa nije stigla planirati vjenčanje
Jacinda Ardern i Clarke Gayford
 Michael Bradley/Afp/Profimedia

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern planira ljetno vjenčanje sa svojim dugogodišnjim partnerom i ocem svog djeteta.

Čelnica laburista (40) izjavila je u srijedu da su ona i njezin partner, televizijski voditelj Clarke Gayford (44), "napokon odredili datum" za svoje vjenčanje.

"To ne znači da smo još nekome rekli, pa smatram da bismo vjerojatno trebali poslati neke pozivnice", rekla je Ardern za novozelandski medij The New Zealand Herald.

Par koji već ima dvogodišnju kćer Neve, najavio je zaruke 2019. godine. Vjenčanje, planirano za sljedeće ljeto, koje traje od prosinca do veljače na južnoj hemisferi, vjerojatno neće biti tradicionalno slavlje. Ardern je rekla da se "osjeća pomalo prestaro za djevojačku zabavu".

image
Novozelandska premijerka Jacinda Ardern
Robert Kitchin

Ardern i Gayford upoznali su na dodjeli glazbenih nagrada 2012. Gayford je u studenom rekao da su planovi za vjenčanje stavljeni na čekanje jer je Ardern bila zauzeta provođenjem nacionalnog odgovora na pandemiju koronavirusa.

Prije šest tjedana, Ardern je izjavila da još nisu odabrali datum, ali je rekla i da bi im bilo "vrijeme". "Provela sam više vremena na planove oko stanovanja nego na planove za vjenčanje", dodala je.

Ardern je postala najmlađa premijerka Novog Zelanda kad je preuzela dužnost 2017. godine i jedna je od rijetkih izabranih čelnica koja je obnašala dužnost tijekom trudnoće. Njezina vlada prošlog je listopada odnijela najveću pobjedu na izborima za njezinu Laburističku stranku lijevog centra u pola stoljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:13