NOVI ZELAND

Jacinda otkazala vlastito vjenčanje nakon što je cijeloj državi uvela restrikcije zbog 9 zaraženih blagim omikronom

Novozelanđani su suočeni s novim restriktivnim udarom zbog 9 osoba za koje je utvrđeno da su zaražene koronavirusom

Jacinda Ardern

 Mark Mitchell/POOL/AFP

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern otkazala je svoje vjenčanje nakon što je uvela nova epidemiološka ograničenja suočena sa širenjem omikron inačice covida-19 u zajednici.

Novi Zeland u nedjelju od ponoći uvodi pravila o maskama i ograničava okupljanja pošto je devet pozitivnih slučajeva pokazalo da je došlo do lokalnog prijenosa nove varijante.

Riječ je o obitelji koja se vratila u Nelson na Južnom otoku nakon što je bila na vjenčanju u Aucklandu na Sjevernom otoku, ali i drugim događanjima. Pokazalo se da su članovi obitelji i stjuardesa iz zrakoplova kojim su putovali pozitivni.

Ta otočna država od nedjelje od ponoći stavit će postavke protiv širenja nove inačice na crveno, što znači više nošenja maski i ograničavanje okupljanja na sto potpuno cijepljenih osoba u zatvorenim ugostiteljskim objektima poput barova i restorana i na događanjima kao što su vjenčanja.

Premijerka je na konferenciji za novinare rekla da crveno ne znači zaključavanje te da će stanovnici i dalje moći posjećivati obitelj i prijatelje te putovati po zemlji.

Za svoje vjenčanje rekla je da se neće održati, dodavši kako joj je žao bilo koga kome se dogodio sličan scenarij. Upitana što misli o otkazivanju kazala je "Takav je život", Zaključila je da nije drugačija od tisuća drugih Novozelanđana koji su snosili puno teže posljedice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2022 22:09