SUSRET U PEKINGU

JANDROKOVIĆ U PEKINGU POSJETIO HUAWEI Tehnološki div zadovoljan poslovanjem u Hrvatskoj, naši najbolji studenti odlaze ondje na usavršavanje

 
 Hrvatski sabor

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u Pekingu je posjetio kinesku kompaniju Huawei te održao sastanak s njezinim čelnicima koji su ga upoznali s njenim radom i poslovanjem u Hrvatskoj.

Predstavnici Huaweija upoznali su predsjednika Sabora s radom te jedne od najvećih globalnih kompanija, koja je trenutačno prisutna u više od 170 zemalja svijeta gdje razvija područja digitalizacije i digitalne transformacije. Posebno su istaknuli zadovoljstvo svojim dosadašnjim poslovanjem u Hrvatskoj.

Hrvatski sabor

U tom smislu naglašena je važnost dvaju memoranduma koji su Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva Republike Hrvatske i Huawei Tehnologies Hrvatska potpisali u travnju ove godine u sklopu sastanka na vrhu Kina +17 u Dubrovniku.

Riječ je o memorandumima kojima se jača suradnja Hrvatske i te kineske kompanije na području razvoja rješenja za "smart city", odnosno pametne gradove, ali i širi razmjena stručnih znanja suradnjom Huaweija s hrvatskim sveučilištima.

Tim je putem omogućeno usavršavanje najboljih hrvatskih studenata tehničkih znanosti u istraživačko-razvojnim centrima Huawei kompanija u Kini, s čijom realizacijom je već započeto, odnosno prvih deset hrvatskih studenata na edukaciji je u Kini.

Hrvatski sabor

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković istaknuo je kako su razgovori u Huaweiju, jednoj od najjačih tehnoloških kompanija danas u svijetu, bili vrlo dobri i korisni.

"Izvijestili su nas o poslovanju i ono što je posebno važno, iskazali su zadovoljstvo radom njihovog ureda u Hrvatskoj te najavili nove poslovne projekte u Hrvatskoj, suradnju s lokalnim zajednicama, našim privatnim sektorom, tako da možemo biti vrlo zadovoljni", kazao je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:15