NARUŠENO ZDRAVLJE

JANUKOVIČ JE NESTAO, A SADA ODE I JULIJA Timošenko ide na liječenje u Njemačku

Ruski predsjednik Vladimir Putin i francuski Francois Hollande u ponedjeljak su u telefonskom razgovoru izrazili zabrinutost zbog stanja u Ukrajini
TOPSHOTSNewly freed Ukrainian opposition icon Yulia Tymoshenko speaks at Independence Square on February 22, 2014, moments after parliament voted to hold early presidential elections in May. Tymoshenko received a rapturous welcome on Independence Square. "You are heroes, you are the best of Ukraine," she told the 50,000-strong crowd before breaking down in tears. The latest developments in the ex-Soviet nation's three-month political crisis came after protesters took control of Kiev's charred city centre and seized Yanukovych's lavish residence on a day of dramatic twists and turns. AFP PHOTO /BULENT KILIC
 BULENT KILIC/AFP

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i francuski Francois Hollande u ponedjeljak su u telefonskom razgovoru izrazili zabrinutost zbog stanja u Ukrajini, objavljeno je u priopćenju iz Kremlja.

Razgovor je inicirao francuski predsjednik, dodaje se u priopćenju.

U Parizu je Hollandeov ured objavio kako je francuski predsjednik pokušao nagovoriti Putina da podupre mirni prijenos vlasti u Ukrajini.

Julija Timošenko će ići na liječenje u Njemačku, objavila je u ponedjeljak njezina stranka na svojoj mrežnoj stranici, dva dana nakon oslobađanja ukrajinske oporbene čelnice.

Julija Timošenko, simbol Narančaste revolucije iz 2004. i bivša premijerka koja pati od hernije diska, pojavila se u invalidskim kolicima nakon neočekivana puštanja iz zatvora u subotu, nedugo nakon svrgavanja predsjednika Viktora Janukoviča.

"Bivša predsjednica vlade Julija Timošenko prihvatila je ponudu kancelarke Angele Merkel za liječenje", navodi se u tekstu u kojemu se dodaje da će Timošenko prvo sudjelovati na kongresu Europske pučke stranke (PPE) koji se 6. ožujka održava u Dublinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:17