NIJE SE PRIDRŽAVAO UPUTA

JAPAN ZGROŽEN PONAŠANJEM SVOG SUNARODNJAKA Kada je doznao da ima koronavirus, umjesto izolacije otišao u barove: 'Htio ga je proširiti'

 
 AFP

Umjesto da ode u izolaciju, jedan je Japanac zaražen koronavirusom počeo obilaziti lokalne barove, nadajući se da će proširiti opasnu bolest. Vijest je šokirala Japan, a vlasti su se ispričale zbog propusta.

Kako javlja Independent, muškarac nije pokazivao simptome virusa, ali je preventivno testiran jer su njegovi roditelji bili zaraženi. Test je otkrio da ipak ima koronavirus COVID-19. Rečeno mu je da ode kući i tamo ostane dok se ne pronađu odgovarajući uvjeti za njegovu hospitalizaciju.

Muškarac nije poslušao zdravstvene vlasti već je počeo obilaziti kafiće u japanskom obalnom gradu Gamagoriju. Jednom članu obitelji rekao je: 'Idem širiti virus'.

Najprije je uzeo taksi do jednog kafića, a kasnije se pješice zaputio i u drugi. Popio je nekoliko pića i dobro se najeo, a u napadu iskrenosti jednom je gostu priznao da ima koronavirus. Zabrinuti građanin tada je na tu činjenicu upozorio osoblje kafića, koje je smjesta pozvalo epidemiologe.

Ubrzo se pojavila policija u zaštitnim odijelima, no muškarca, navodno u kasnijim 50-im godinama života, više nije bilo na mjestu događaja. Sutradan je ustanovljeno da je ipak završio u karanteni, no stvorio je velike probleme kafićima u koje je išao. Osoblje je poslano na medicinska testiranja, a sav je prostor temeljito dezinficiran.

- Ne ide mi u glavu. Ne mogu riječima izraziti ljutnju koju osjećam zbog toga što je učinio - rekao je jedan zaposlenik kafića novinarima, javlja Independent.

Zbog svega se ispričao i gradonačelnik Toshiaki Suzuki.

- Žalosno je da se taj čovjek nije pridržavao uputa i otišao kući - rekao je.

U Japanu je više od tisuću potvrđenih slučajeva zaraze, kazuju posljednje informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:52