NAJVEĆA KRIM ORGANIZACIJA U JAPANU

Japanska policija uhitila gotovo 1000 članova Yakuze kako bi spriječila sveopći rat bandi

 CC

Japanska policija uhitila je gotovo 1000 članova najveće kriminalne organizacije u Japanu kako bi spriječila sveopći rat između suparničkih klanova Yakuza skupine.

Uhićenjima namjeravaju brojčano, ali i novčano osiromašiti Yamaguchi-gumi - Yakuza skupinu koja je bila iznad svih, kao i Kobe Yamaguchi-gumi, frakcije koja se odijelila od glavne kriminalne skupine.

Japanska policija odlučila je osnovati jedinicu kako bi ojačali odgovor na razjedinjenu bandu i počeli provoditi seriju racija i uhićenja.

Otkako su početkom ožujka objavili sa su bande zaratile, uhitili su 976 gangstera.

- Nakon razjedinjenja, policija je počela neumorno hvatati kriminalce pa čak i zbog minornih prijestupa poput manjih sukoba ili nanesenih materijalnih šteta - kazao je za The Asahi Shimbun kriminalac povezan s Yamaguchi-gumi skupinom.

- Svaki put kad nekog uhite, mi moramo platiti odvjetnika. To je užasno iscrpljujuća bitka - kazao je.

Od uhićenih, 623 su bili članovi Yamaguchi-gumi skupine, a 353 iz Kobe Yamaguchi-gumi.

Ove krim-bande navodno su jedne od najbogatijih na svijetu, a zarađuju milijarde dolara od čitavog niza 'aktivnosti' poput kockanja, dilanja, prostitucije, kamatarenja i reketarenja.

Razlaz u bandi dogodio se kada je pet pomoćnika Yamaguchi-gumi skupine izbačeno, a još osmero suspendirano. Tijekom pregovora između bandi, Tadashi Takagi, iskusni član Koba Yamaguchi-gumi, upucan je 13. svibnja, a mjesec dana kasnije ubijen je još jedan član bande - Tatsuo Saiki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:34