KONTROVERZNI SLUČAJ

Javila se biološka majka posvojene Ukrajinke: ‘Otkrit ću vam točan datum i vrijeme kada je rođena!‘

Njezini posvojitelji sumnjaju da ih je Ukrajinka prevarila, pretvarajući se da je dijete jer je patuljastog rasta

Natalia Grace

 Dr Phil/Ferrari/Profimedia

Anna Gava, biološka majka Ukrajinke Natalije Grace uključila se u medijsko prepucavanje oko njezine dobi, piše Daily Mail.

Podsjetimo, Michael i Kristine Barnett Grace su 2010. posvojili pod pretpostavkom da ima šest godina. Međutim, nakon niza sumnjivih incidenata, Barnettovi su posumnjali da je ona bitno starija te su je 2011. prebacili u njezin vlastiti stan. Par je već 2012. ustvrdio da je Grace odrasla osoba koja se pretvara da je dijete te su od suda zatražili da ponovno utvrdi njezinu dob. Grace je preko noći "ostarjela" 14 godina te postala 22-godišnjakinja.

Slučaj posvojenja Natalije Grace nedavno je postao i tema dokumentarne serije "Neobičan slučaj Natalije Grace" koju je producirala TV postaja Investigation Discovery.

Upravo je u toj seriji Gava ustvrdila da Grace trenutno ima 19 godina, što znači da je 2010., u trenutku kada je posvojena, zaista imala šest godina.

Kako bi poduprla svoju tezu, Gava je producentima serije podastrla DNK test kojim je dokazala da je Natalijina biološka majka.

Gava je s autorima dokumentarne serije razgovarala preko videoveze jer trenutno živi u Ukrajini.

Gava je rekla da je ona rođena 1979. godine, a da je Natalia Grace rođena 4. rujna 2003. godine.

- Rođena je u 6:25 sati u Rađaonici broj 1. Ona je moja biološka kći - dodala je Gava.

U dokumentarnoj je seriji objasnila kako je došlo do toga da je Grace posvojena.

Podsjetimo, Grace boluje od kongenitalne spondiloepifizne displazije, rijetke autosomne dominantne genske bolesti, odnosno oblika patuljastog rasta.

- Pokazali su mi je. Porod je bio jako težak. Kada sam došla k svijesti nakon anestezije, liječnik mi je rekao: "nema smisla da je vodite kući". Rekli su mi da neće moći hodati te da će biti niskog rasta. Rekli su mi da će korektivna operacija koštati 100 tisuća dolara te da ja "takve novce nemam" i da "imam stariju kćer". Donijeli su mi zatim primjer izjave o odricanju odgovornosti. Morala sam napisati pet primjeraka. Ispočetka je nisam htjela ostaviti, međutim liječnici su mi rekli da joj je ne mogu pomoći. Rekli su mi: "mladi ste", rekli su mi: "Imate 24 godine. Nemojte si upropastiti život. Imat ćete još djece" - rekla je Gava.

Bračni par Barnett tvrdi da je Natalia pokušavala nauditi njima i njihovoj biološkoj djeci. Optužili su je da je pokušala otrovati Kristine tako što je stavljala izbjeljivač u njezinu kavu te da ju je jednom prilikom pokušala ubiti strujom.

- Znali smo je zateći kako stoji pokraj nas usred noći, nismo mogli spavati, morali smo kriti oštre predmete. Vidjela sam je kako stavlja izbjeljivač, ili sličnu kemikaliju u moju kavu. Kada sam je pitala što to radi, rekla mi je da me pokušava otrovati. Mediji me ocrnjuju kao zlostavljača djeteta, ali tu se ne radi o djetetu. Natalija je žena, ona ima menstruaciju, zube odraslih ljudi, nikada nije narasla niti dva centimetra, što događa čak i kod djece patuljastog rasta - rekla je ranije Kristine Barnett.

Barnett je u prvoj epizodi serije rekao da su on i njegova supruga tijekom prvih nekoliko mjeseci uočili par sumnjivih stvari vezano za Grace. Rekao je da je njegova supruga jednom prilikom prala Grace te uočila da ima "potpuno izrasle stidne dlake". Ona ga je potom pozvala u kupaonicu kako bi mu to pokazala.

- Nisam znao što da mislim. Je li to moguće? Je li to uopće moguće? Tko je ta je***a osoba? - rekao je Barnett.

Barnett je potom rekao da je njegova tadašnja supruga jednom pronašla Graceino donje rublje te da im je kći tada rekla da je počela menstruirati te da je to od njih skrivala.

- Sjećam se kako se tada držala. Ruke su joj bile ispred tijela i rekla je da je dobila menstruaciju i to prikrila - rekao je Barnett te dodao da je tada počeo sumnjati u njezinu dob.

Grace je bivše posvojitelje optužila za laganje.

- Pokušavala me predstaviti kao odraslu ludu osobu što nije istina. Želim objasniti što se stvarno dogodilo jer nisam dobila priliku - rekla je Natalia.

Grace su u međuvremenu posvojili Cynthia i Anton Mans te ona sada živi s njima i njihovo petero biološke djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:34