DAN NAKON ŠTO JE LIKVIDIRAN

JAVILA SE DVOJICA KOJA TVRDE DA SU POLICIJI DALI KLJUČNU INFORMACIJU O SERIJSKOM UBOJICI 'Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega'

 
 Screenshot Youtube Dnevni avaz

Nakon što je jučer u BiH ubijen zloglasni ubojica Edin Gačić za kojim se tragalo danima, vlasnik lovačke kolibe u blizini koje je Gačić pronađen ispričao je za Dnevni avaz o tome kako je tražio ubojicu. Iako je za Gačićem tragala policija, Zijad Beganović zvani Rojnik ubojicu je noćima tražio i sam.

'Policija me poznaje i pozdravlja. Jučer sam do Tarčina došao, specijalac iz Tuzle me pitao jesam li naoružan, ja sam rekao da imam pušku i da mi je oduzmu ako hoće. On je rekao: "Nemoj samo sam", a ja sam im rekao da sam najsigurniji tako. Pitali su me mislim li da je na ovom terenu ubojica, rekao sam da je sto posto i da će biti uhvaćen do mraka', ispričao je Beganović za Dnevni avaz.

Da su policiji pomogli u lovu zloglasnog ubojice tvrde i Sadmir Tarić i Armin Karović. Oni su za Klix.ba rekli da su u nedjelju policiji dali ključnu informaciju koja ih je dovela do Edina Gačića. Sadmir Tarić je policiji prijavio da je traženog bjegunca vidio na brdu pokraj ceste kad je radio na održavanju autoceste Sarajevo-Tarčin.

'Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoputa i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i pol i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega. Meni je glava u torbi bila. A da nisam pozvao policiju, ubio bi nekoga, ubio mi mene, ubio bi nekoga da uzme auto, jer se spuštao na autocestu', rekao je Tarić i dodao da sada očekuje i nagradu. Nadležni su, naime, obećali 50 tisuća KM za informaciju koja će dovesti do lociranja i hvatanja ubojice, a Tarić kaže da mu sada nitko ne želi dati informacije o novčanoj nagradi na koju, kaže, ima pravo.

Najprije je tražio susret s premijerom Vlade Kantona Sarajevo Edinom Fortom. Kad je tamo stigao, rečeno mu je da ga premijer ne može primiti jer je na sastanku i uputili ga policijskom poručniku Mevludinu Haliloviću, no tamo mu nisu dali da dođe do njega.

'Rekli su mi da nagrada uopće nije raspisana i otjerali su me. Iako sam tražio susret s komesarom, on nije došao, već su poslali neke druge ljude', rekao je Tarić za Klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:59