SKANDAL U SUSJEDSTVU

Javila se medicinska sestra koja je objavila snimku porođaja: ‘Kamera se sama upalila i prenosila uživo na TikToku‘

Samo sam telefon ostavila naslonjen na rešetku za rukavice, nesvjesna da se upalila kamera, pravda se dotična

Isječak iz skandalozne snimke

 TikTok/Čitatelj N1

Instrumentarka iz GAK-a Narodni front (Bolnice za trudnice u Beogradu), koja je na svom profilu TikTok objavila izravan prijenos porođaja u tom rodilištu, brani se time da je "snimka nastala nenamjerno", prenosi N1.

- Snimka je nastala nenamjerno. U noćnom dežurstvu svi smo svjesni da je zabranjena uporaba mobilnog telefona u sali, ali kako su nas zvali zbog hitnog carskog reza, samo sam telefon ostavila naslonjen na rešetku za rukavice, nesvjesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo na TikToku. Prije poziva u salu smo gledali TikTok i to je posljednje ostalo uključeno - napisala je u priopćenju koje je objavila na svom profilu na TikToku.

- Snimka je nastala spontano. Osim pacijenta, vidim se i ja kako se pripremam za operaciju i sudjelujem u njoj. Ispričavam se pacijentici kojoj je narušena privatnost, njezinoj obitelji i široj javnosti - napisala je.

N1 podsjeća kako je više od 200 građana Srbije pratilo skandalozan direktan prijenos porođaja u bolnici GAK Narodni front na društvenoj mreži TikTok, koji je objavila medicinska sestra zaposlena u toj ustanovi.

Snimanje i objavljivanje porođaja strogo je zabranjeno srpskim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, a Uprava klinike izjavila je kako najoštrije osuđuje taj postupak medicinske sestre i navodi da je ona po hitnom postupku suspendirana te da je pokrenut i disciplinski postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:24