‘NIJE DOBRO...‘

Javio nam se hrvatski trener iz Ukrajine: ‘Kod mene je kaos. Ali tek su Srna i Vukojević u problemu...‘

Nitko ne zna što će se događati i koje je rješenje, no plan da ostanemo ovdje ne postoji, poručio je Igor Jovićević

Igor Jovićević

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Obična poruka "Nadam se da ste dobro...", niti sekundu kasnije dobila je dramatičan slijed...

- Jura, nije dobro, ni najmanje - javio se Igor Jovićević, hrvatski trener, koji obnaša dužnost šefa stručnog stožera ukrajinskog prvoligaša Dnjipra.

Dalje nismo trebali ništa ni pitati.

- Jučer smo došli iz Antalye s priprema. Sve je bilo u redu, podigla se 30-dnevna mjera predostrožnosti, iza koje baš nitko nije vjerovao da bi moglo biti nečega. Stigli smo u Dnjepar, otišli kućama i usred noći - kaos! Uokolo su počele padati bombe, tresla se zemlja, bio je to prizor iz pakla. Onaj naš zagrebački potres s ovime se ne može usporediti...

Ono što je najgore, premda je situacija bila naelektrizirana, ovo baš nitko nije očekivao.

- Ne, jer tada bismo sigurno ostali u Antalyji. No, krenulo je i mi smo se kompletno našli u panici, pogotovo stranci iz kluba, Portugalci, Brazilci, ali i mi, a ja sam evo s Nevenom Đurasekom, dečkom koji je stigao ovdje na posudbu iz Dinama. I ništa, počeli smo zvati klub, pokušati nešto organizirati, odlazak iz zemlje, ali to nije bilo moguće, pa smo mi sjeli u automobil i krenuli prema Lavovu, vjerujući da je tamo mirnije - priča u dahu nesretne okolnosti Jovićević.

- Međutim, rečeno nam je da ne idemo do Lavova, ne toliko zbog sukoba, već činjenice da se svi koji kane pobjeći iz zemlje slijevaju tamo, prema granici s Poljskom. I sada smo nekih 250 km udaljeni od tamo, u nekom motelu, kojeg drži jedan član klupske Uprave, ne znajući doslovce što da radimo; ne javljaju nam se iz Veleposlanstva, moja žena upravo zove naše Ministarstvo unutarnjih poslova, a mi smo dakle usred ničega, s razmišljanjima koja su nemoguća. Ovdje, naime, za dva sata pada mrak, a počinje i policijski sat. Dakle, jedina je opcija zasad ostati ovdje i nadati se nekom brzom rješenju. Ne paničarimo, ali stvar zaista nije dobra. Ovo ovdje je čisti horor. Istina je da Rusi zasad mahom gađaju vojna postrojenja, ali bombe ipak lete posvuda i ne znamo što će se događati ne u sljedećim danima, već u sljedećim satima... - otkriva nam 49-godišnji trener, uz još jednu nemilu informaciju...

- Čuo sam se i sa Srnom i s Vukojevićem, no oni su tek u blokadi, u Kijevu, iz kojega ne mogu nigdje. Nitko ne zna što će se događati i koje je rješenje, no rješenje da ostanemo ovdje ne postoji - poručio je za kraj Jovićević.

Osim Jovićevića, Đuraseka, Srne i Vukojevića, u Ukrajini igra još šest hrvatskih igrača: Lovro Cvek, David Puclin, Ivan Pešić, Frane Čirjak, Mislav Matić i Dominik MIhaljević. Nadamo se da će svi pronaći način kako se vratiti kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 05:20