TRAČAK NADE

Javio se mladi par iz Sarajeva: ‘Želimo posvojiti bebu koju je mama rodila ispod ruševina‘

‘Molimo vas da nam pomognete, da dođemo do ovog djeteta i pružimo mu beskrajnu ljubav i utjehu‘, rekao je mladi par

Spašena beba

 Twitter/

Nakon što je potresna snimka novorođenčeta spašenog ispod ruševina u Siriji obišla svijet, javio se jedan mladi bračni par iz Sarajeva i rekao da bi željeli usvojiti djevojčicu koja je u razornom potresu ostala bez čitave bliže rodbine.

image

Djevojčica spašena iz ruševina

Rami Al Sayed/Afp

Par iz Sarajeva javio se portalu Dnevnog Avaza.

- Molimo vas da nam pomognete, da dođemo do ovog djeteta i pružimo mu beskrajnu ljubav i utjehu. Da objavite vijest da se zna da u Sarajevu postoji dvoje mladih ljudi koji trenutno nemaju svoje djece, a koji bi željeli usvojiti ovu bebu i pružiti joj svu moguću ljubav ovog svijeta - kazala je plačnim glasom mlada žena.

Novorođenče koje je pronađeno još uvijek vezano pupčanom vrpcom za svoju majku i izvučeno živo iz ruševina kuće u sjevernoj Siriji nakon smrtonosnog potresa, trenutačno je na brizi liječnika u klinici u Afrinu.

‘Beba je sada stabilno. Po tijelu ima nekoliko modrica i ogrebotina, a stigla je ozbiljno pothlađena pa smo je utoplili i dali joj kalcij‘, kazao je pedijatar Hani Maarouf.

image

Djevojčica spašena iz ruševina

Rami Al Sayed/Afp

Svi najuži članovi djetetove obitelji - mama Afraa, tata Abdullah, četvero braće i sestara i teta - poginuli su kada je potres jačine 7,8 stupnjeva po Richteru pogodio Siriju i susjednu Tursku te sravnio sa zemljom obiteljsku kuću u gradu Jindayrisu koji drže pobunjenici, rekao je djetetov rođak Khalil al-Suwadi.

Podsjetimo, u Siriji je od posljedica razornog potresa poginulo najmanje 2000 ljudi. U Turskoj je, prema posljednjim informacijama, poginulo više od 5000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. veljača 2023 20:45