LJUBAV IZA REŠETAKA

'JAVNA JE TAJNA DA SU IMALI SEKSUALNI ODNOS' U zatvoru se spetljali serijski ubojica i najgori britanski pedofil

 
Stephen Port (lijevo) i Richard Huckle
 Reuters

Serijski ubojica Stephen Port i Richard Huckle, čovjek kojeg su mediji nazvali najgorim pedofilom u Velikoj Britaniji, bili su u seksualnoj vezi dok su služili kaznu u istom zatvoru, javlja Mirror.

Port, koji je ubio najmanje četvero ljudi, sprijateljio se s Huckleom u zloglasnom zatvoru Belmarsh u Londonu, tzv. kaznionici A kategorije u kojoj su iza rešetaka smješteni neki od najopasnijih kriminalaca s Otoka.

Port i Huckle sada su u različitim zatvorima, no susreli su se u Belmarshu dok je Port ondje čekao presudu za silovanje i ubojstva četvorice muškaraca.

- Javna je tajna da su njih dvojica imali seksualni odnos, svi znaju za to. Obojca su bili smješteni u istom odjelu tog zatvora. Ondje 90 zatvorenika nadgleda samo troje čuvara, oni nikako ne mogu vidjeti sve što se događa u ćelijama. Spetljali su se dok su obojica bili ovdje, prije nego je Port osuđen, no sada su u drugim zatvorima. Ne znam jesu li premješteni zbig informacija o njihovoj vezi, a mislim da se još uvijek dopisuju - ispričao je novinarima neimenovani izvor iz zatvora Belmarsh.

Richard Huckle (32) uhićen je u londonskoj zračnoj luci Gatwick u prosincu 2014. godine nakon dojave australske policije. U lipnju 2016. godine osuđen je na kaznu od 25 godina zatvora zbog niza slučajeva seksualnog zlostavljanja djece u Maleziji. Optužnica protiv njega sadržavala je čak 71 točku.

Stephen Port, tzv. 'ubojica s Grindra', svoje je žrtve upoznavao preko Grindra, najpopularnije svjetske gay aplikacije za upoznavanje.

Anthony Walgate, Gabriel Kovari, Daniel Whitworth i Jack Taylor pronađeni su mrtvi nedaleko kuće osuđenog ubojice 2014. i 2015. godine u Londonu, a svima im je zajedničko da su bili u dvadesetim godinama, te im je svima dana smrtonosna količina droge GHB koju im je 41-godišnji Port dao nakon sastanka.

'Ubijali ste kako bi zadovoljili svoju požudu. Umrijet ćete u zatvoru', rekao mu je sudac pri izricanju presude doživotnog zatvora u studenom 2016. godine, a sudnicom se tada prolomio veliki pljesak.

Stephen Port is seen in this undated handout photograph released by the Metropolitan Police in London, Britain, on November 25, 2016. Courtesy of Metropolitan Police/Handout via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. THIS IMAGE WAS PROCESSED BY REUTERS TO ENHANCE QUALITY, AN UNPROCESSED VERSION HAS BEEN PROVIDED SEPARATELY.
Metropolitan Police / REUTERS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:19